Передплата 2024 ВЗ

Добкін обіцяє регламентному комітету кіно

  • 12.07.2017, 17:46
  • 2 203

Народний депутат з фракції Опозиційний блок Михайло Добкін стверджує, що на регламентному комітеті буде доводити фальсифікацію фактів Генеральною прокуратурою

Про це він сказав перед засіданням комітету у середу.

"Я підготував ряд серйозних документів про те, що ГПУ фальшує докази і вводить в оману регламентний комітет", — заявив Добкін.

Крім того він зазначив, що в нього є письмові та відео-докази.

"Я такий фільм зняв, не гірше "агента Каті", — зазначив нардеп.

Слід зауважити, що перед засіданням Добкіна прийшов підтримати нардеп Нестор Шуфрич.

В свою чергу генеральний прокурор Юрій Луценко запевнив, що слідчі зібрали достатньо доказів винуватості Добкіна.

"Я маю достатньо доказів, щоб парламент проголосував всі ці три подання (зняття недоторканності, притягнення до відповідальності і арешт -ред.). Як вони проголосують — питання до парламенту", — сказав Луценко.

Джерело: Українська правда

Луценко: "Всі матеріали у справі Добкіна готові"

Генеральний прокурор України Юрій Луценко підготував всі матеріали на зняття недоторканності з народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Михайла Добкіна.

Про повідомляє Інтерфакс-Україна.

Луценко сподівається, що регламентний комітет у середу, 12 липня, розгляне подання на Добкіна.

"У мене всі матеріали готові. Насправді, це справа дуже схожа на справу пана Довгого. Але є одна особливість - секретар однієї з рад звинувачується в зловживанні через порушення регламенту ... а ось голова має право не підписувати рішення, якщо впевнений у його незаконності", - зазначив Луценко.

"Проте голова Харківської міської ради Добкін і секретар Харківської міськради Кернес удвох в змові з іншими особами провели таке рішення, а потім підписали відповідні документи, і десятки так званих кооперативщиків отримали десятки гектарів землі в Харкові не тільки в користування, а у власність, безкоштовно", - пояснив генпрокурор.

Джерело: Українська правда

Холодницький вніс подання на сьомого депутата

Дениса Дзензерського підозрюють в декларуванні недостовірної інформації

Глава Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вніс генеральному прокурору для узгодження подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата від Народного фронта Дениса Дзензерського. Про це головний антикорупційний прокурор повідомив в Facebook.

"Вніс Генеральному прокурору для узгодження подання про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Дзензерського Д.В. за ознаками злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації, - ред.)", - повідомив глава САП .

Деталі Холодницький пообіцяв оприлюднити пізніше.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура підготувала протоколи затримань на народних депутатів, за якими Верховна Рада дасть згоду на затримання і арешт.

Сьогодні Рада вирішила працювати доки не розгляне всі подання прокуратури на притягнення депутатів до кримінальної відповідальності.

Подання щодо п'яти народних депутатів регламентний комітет вже розглянув.

Йдеться про подання ГПУ щодо Олеся Довгого (Воля народу), Борислава Розенблата (БПП), Михайла Добкіна (Опозиційний блок), Євгена Дейдея (Народний фронт), Андрія Лозовогго (Радикальна партія) і Максима Полякова (Народний фронт).

Подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт депутата Михайла Добкіна комітет розгляне в середу, 12 липня.

Джерело: Ліга.нет

Добкін каже, що підтримає зняття з себе недоторканності

Народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкін стверджує, що проголосує за подання Генеральної прокуратури про зняття з нього недоторканності.

Про це він заявив у вівторок у кулуарах Верховної Ради, відповідаючи на запитання "Української правди".

"За своє подання буду голосувати "за". Тільки за зняття недоторканності", — сказав Добкін.

Крім того, він розповів журналістам, як голосуватиме за інші подання ГПУ.

"Я однозначно буду голосувати за зняття недоторканності з Полякова і Розенблата. Свою вину вони довели самі в кіно, яке ми бачили… Є питання щодо того, як ці докази були здобуті… За арешт голосувати я не буду", — сказав нардеп.

"За Довгого, Дейдея і Лозового я голосувати не буду, там доказова база дорівнює нулю", — додав Добкін.

Джерело: Українська правда

«Справи Дейдея і Лозового заходять в глухий кут» — Холодницький

У глухий кут заходить слідство щодо народних депутатів Євгена Дейдея і Андрія Лозового, з яких сьогодні Верховна Рада не зняла недоторканність.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє Укрінформ.

"Слідство вже було проведено в тих рамках, які визначає депутатська недоторканність. Всі інші слідчі дії можна провести тільки після надання згоди на притягнення до відповідальності. Якщо цього немає, слідство зараз фактично заходить у глухий кут, тому що парламент замість суду вирішив, що та чи інша особа невинна", — зазначив голова САП.

Джерело: Українська правда

Холодницький прокоментував зняття недоторканності з Довгого

Голова Спеціального антикорупційного бюро Назар Холодницький задоволений тим, що Верховна Рада проголосувала за зняття недоторканності з Олеся Довгого.

Про це заявив сам Холодницький у кулуарах ВР.

«Я радий, що парламент дав дозвіл. Буду вимагати, щоб слідство — там спільна група — і прокуратура міста Києва, щоб вони закінчили це провадження у встановлений законом термін», — зазначив Холодницький.

Говорячи про провальне голосування щодо зняття недоторканності з Євгена Дейдея, Холодницький підкреслив: «Сподіваюся, що Рада перегляне стосовно Дейдея. Ми в своїй правоті впевнені. Ніякої політики. Просто збагачення».

Джерело: Gazeta.ua

Рада забрала у Довгого депутатський імунітет

Верховна Рада зняла недоторканість із народного депутата від групи «Воля народу» Олеся Довгого для проведення слідчих дій.

Таке рішення підтримали 251 народний депутат.

Перед голосуванням Довгий заявив, що усі звинувачення проти нього не правдиві. Також він сказав, що «регламент порушив, але закон не переступав».

Він заявив, що був серед тих депутатів, які «протягували рішення» у Верховній Раді про призначення Луценка генпрокурором.

Довгий закликав парламент підтримати подання Луценка для того, щоб дати йому можливість «поставити крапку у всіх звинуваченнях, які лунають на його адресу».

Джерело: Українська правда

Рада зняла недоторканність з Полякова, арешт не дозволено

Верховна Рада підтримала подання щодо зняття депутатської недоторканності з народного депутата від фракції "Народний фронт" Максима Полякова.

Про це передає Еспресо.TV.

За подання про притягнення до кримінальної відповідальності Полякова проголосували 250 народних депутатів. За затримання Полякова - лише 125. За арешт - 111.

"До Верховної Ради надійшло подання генпрокурора Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Максима Полякова. Досудовим розслідуванням встановлено, що Поляков у період із 2 жовтня 2016 по 28 листопада 2016 року чинив кримінальне правопорушення в сфері службової діяльності", - сказав Парубій.

Спікер уточнив, що НАБУ здійснює досудове розслідування, а САП - процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони надр), ч. 4 ст. 368 (одержання хабара), ч. 2 і 3 ст. 369-2 (зловживання впливом), ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України.

Джерело: Еспресо

Рада залишила Лозовому недоторканність

Верховна Рада не дозволила притягнути до кримінальної відповідальності народного депутата «Радикальної партії Ляшка» Андрій Лозового.

За відповідне рішення проголосували 177 народних депутатів.

Таким чином, Лозовой досі є недоторканним.

Виступаючи на трибуні перед голосуванням, нардеп назвав подання на нього «макулатурою» та «сміттям», заявивши, що документ не має юридичої цінності. Він вважає, що ДФС необ'єктивно оцінила його майно.

У той уже час генпрокурор Юрій Луценко з трибуни ВР заявив, що Лозовому, «згідно з проведеною експертизою, необхідно заплатити 1 млн 717 тис. грн податків і 129 тис. грн військового збору».

«Треба сплатити або сушити сухарі. Іншого не буде», — заявив він.

За словами керівника ГПУ, нардеп РПЛ заробив за все своє життя 234 тис. грн, однак у декларації показав близько 9 млн грн активів.

Джерело: Українська правда

Рада не зняла недоторканність з Дейдея

Верховна Рада не дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Народного фронту» Євгена Дейдея, якого підозрюють у незаконному збагаченні.

«За» проголосували 192 народних депутати.

На засіданні зокрема заслухали самого Дейдея, який попросив дозволу виступати російською та заявив, що вважає справу проти себе політично мотивованою і закликав народних депутатів визначатися особисто «по совісті і по закону».

Генеральний прокурор Юрій Луценко у своєму виступі ще раз наголосив на достатній доказовості для оголошення підозри та обгрунтованості подання щодо зняття недоторканності з Дейдея.

В. о голови регламентного комітету Павло Пинзеник нагадав, що комітет визнав недостатньо обгрунтованим та невмотивованим відповідне подання Генпрокуратури.

На думку комітету, негласні слідчо-розшукові дії проводилися з порушенням законодавства, зокрема нібито було порушено таємницю телефонних розмов Дейдея.

«Вас прослуховують, вас записують на відео», — застерігав народних депутатів перед голосуванням Пинзеник.

Джерело: Українська правда

Розенблат тепер не має імунітету нардепа

Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Борислава Розенблата, якого нещодавно виключили з фракції БПП.

За відповідне рішення проголосували 296 народних депутатів.

Водночас парламент відмовився дозволяти правоохоронцям затримати Розенблата, а також обирати йому запобіжний захід у вигляді арешту. За це нардепи віддали 183 та 181 голос відповідно.

Джерело: Українська правда

Схожі новини