Передплата 2024 «Добра кухня»

РНБО підтримала повне призупинення транспортного сполучення з ОРДіЛО

  • 15.03.2017, 12:17
  • 2 436

З відповідною ініціативою виступив президент Петро Порошенко.

Рада національної безпеки і оборони України у середу, 15 березня, підтримала тимчасове повне припинення транспортного сполучення з окупованими територіями Донбасу. Про це після закінчення засідання РНБО в середу заявив його секретар Олександр Турчинов.

"...РНБО вирішила: тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів з виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію розмежування», - сказав він.

Відповідну пропозицію вніс президент Петро Порошенко.

«Пропоную Раді національної безпеки та оборони ухвалити рішення про тимчасову повну зупинку транспортного — і не лише залізничного - сполучення з окупованою територією. Воно діятиме доти, поки окупанти не повернуть назад під юрисдикцію України вкрадені українські виробництва», — йдеться у виступі Порошенка на засіданні РНБО.

Нагадаємо, у середу, 15 березня, члени РНБО зібралися на екстренне засідання щодо ситуацію з блокадою ОРДіЛО, а також введення санкцій відносно ПАТ «Сбербанк» (Київ), «дочки» Сбєрбанку Росії.

ЗАЯВА ШТАБУ БЛОКАДИ ТОРГІВЛІ З ОКУПАНТАМИ

Штаб блокади торгівлі з окупантами вітає оголошений Президентом України намір Ради національної ради безпеки і оборони України запровадити обмеження на торгівлю з окупованими росією територіями та її контролю найважливіших секторів економіки України.

Наскільки цей намір обернеться в серйозні рішення ми побачимо після підписання Петром Порошенком рішення РНБО.

Нагадуємо наші вимоги з самого початку блокади: звільнення наших полонених, які утримують на окупованих територіях, та в росії та прийняття парламентом закону, який заборонить торгівлю з окупованими територіями.

Шкода, що найвищі державні інституції почали приймати рішення тільки на 59 день блокади. Але завжди краще пізно, ніж ніколи.

Турчинов дав Гонтаревій і Грицаку добу, щоб вирішити питання російських банків в Україні

Про це повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Національному банку України, Службі безпеки України доручено проаналізувати діяльність банківських установ України, у капіталі яких є частка державних банків РФ, та протягом доби внести відповідні пропозиції, зокрема, щодо запровадження проти них санкцій", — цитує Турчинова його прес-служба.

Вранці 15 березня в Адміністрації Президента відбулось екстрене засідання РНБО.

Порошенко заявив, що поліція буде затримувати всіх озброєних учасників блокади на Донбасі

Президент наголосив, що припустимими є лише мирні акції.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що правоохоронці будуть затримувати всіх учасників блокади торгівлі з окупованими територіями, якщо у них виявлять зброю. Про це він сказав на засіданні РНБО в середу..

"Ми завжди будемо з повагою ставитися до мирних учасників будь-яких мирних акцій, нехай ми і не поділяємо їхніх вимог. Але всіх, хто на заклик організаторів приїхати зі зброєю буде їхати туди з автоматами, коктейлями Молотова або вибухівкою, гранатами, щоб підривати залізничні колії, як нам уже неодноразово обіцяли авантюристи-організатори, будемо затримувати і притягати до відповідальності, навіть якщо вони будуть представлятися патріотами", - сказав президент.

Порошенко розповів, кому Україна виставить рахунки за економічні втрати від блокади

За словами президента, у цьому винні не лише ватажки «Д/ЛНР», але й партії «Самопоміч» і «Батьківщина». Президент України Петро Порошенко на засіданні Ради національної безпеки і оборони України заявив про суттєві економічні втрати на Донбасі, у яких звинуватив не лише самопроголошені республіки, а й партії «Самопоміч» та «Батьківщина», повідомили у прес-службі президента у середу, 15 березня.

«Те, що дії наших блокадників влетять Україні в копієчку, це очевидно. В яку саме, покаже калькуляція. І ці рахунки ми виставимо не лише самопроголошеним республіканцям, але й «Самопомочі», «Батьківщині» та іншим зачинщикам та промоутерам блокади», - сказав Порошенко.

Президент сподівається, що вже у четвер, 16 березня, Кабінет Міністрів проаналізує економічний аспект ситуації та визначить, наскільки уповільниться економічне зростання, які будуть втрати для бюджету, які ризики для валютного курсу та яка ситуація з енергетикою.

Схожі новини