Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“Обмеження тимчасові”. Поліція Донеччини пропустила в зону АТО волонтерів

  • 13.03.2017, 15:07
  • 2 596

Поліція Донецької області заявила, що інформація про недопуск волонтерів у зону АТО не відповідає дійсності, натомість правоохоронці “здійснюють лише посилену перевірку на блокпостах”.

Про це інформує відділ комунікації ГУ Нацполіції Донеччини.

“Для в’їзду волонтерів та інших громадян немає жодних перешкод. У рамках контрдиверсійних заходів, введених штабом АТО, поліція здійснює лише посилену перевірку на блокпостах”, — ідеться в повідомленні.

Таким чином ГУ НП відреагувало на інформацію в соцмережах та ЗМІ про те, що 13 березня біля Слов’янська поліціянти заборонили волонтерам в’їзд до зони АТО, натомість хочуть, щоб до волонтерів приїхали представники військової частини, якій надається допомога.

У главку поліції нагадали, що у зв’язку із загостренням ситуації та роботою диверсійних груп противника в регіоні запроваджено посилений режим несення служби.

“З метою безпеки людей, попередження терактів, запобігання провезенню нелегальної зброї поліцейські здійснюють посилені перевірки документів громадян та транспортних засобів”, — заявили в ГУ НП.

“Так, після необхідної процедури Сергій Жадан, з групою музикантів та волонтерів, які мали виступити перед військовими, був пропущений, — повідомляють у поліції й додають: — Звертаємо увагу, що можливі незручності — тимчасові”.

“Поліція робить усе залежне, аби забезпечити безпеку жителів та гостей Донеччини. Закликаємо поставитися до посилених заходів безпеки з розумінням”, — ідеться в повідомленні ГУ НП Донеччини.

Як повідомляла “Новинарня“, минулого тижня в зоні АТО зазнали поранень двоє волонтерів із Житомирщини, також були викрадені троє цивільних у камуфляжі.

Надалі поліція Донецької й Луганської областей перейшла на посилений режим роботи. У регіоні триває залізнична “блокада торгівлі з окупантами”.

При цьому керівник ГУ Нацполіції Донеччини В’ячеслав Аброськін прийняв неоднозначне рішення не допускати в область осіб з офіційно зареєстрованою власною вогнепальною зброєю.

Джерело: Новинарня

У штабі АТО пояснили, чому волонтерів довго не пускали у зону АТО

За словами прес-офіцера штабу, це пов'язано із посиленими заходами безпеки та додатковими перевірками.

Волонтери не змогли швидко потрапити у зону проведення антитерористичної операції через посилені заходи безпеки та додаткові перевірки громадян на блок постах, а також у місцях великого скупчення людей. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО у понеділок, 13 березня.

За словами прес-офіцера штабу, у зоні АТО зросла загроза терактів на об’єктах інфраструктури, підрозділи національної поліції перевели на посилений режим несення служби.

Джерело: УТ

У поліції прокоментували заборону на в’їзд волонтерів до зони АТО

За словами речника поліції Донецької області, це був поодинокий випадок затримання волонтера на блокпосту.

У поліції Донецької області заявили, що волонтера Юрія Тира вже пропустили до зони антитерористичної операції. Про це повідомила начальник відділу комунікації поліції Донецької області Наталія Шиман у понеділок, 13 березня.

За її словами, це був поодинокий випадок затримання волонтера на блок посту.

У поліції пообіцяли оприлюднили детальнішу інформацію згодом.

Джерело:УТ

Волонтерам заборонили в’їзд до зони АТО на Донеччині. Затримали Жадана

На блокпосту біля Слов’янська в Донецькій області волонтерам заборонили в’їзд до зони АТО.

За новими вимогами, правоохоронці хочуть, щоб до волонтерів приїхали представники військової частини, якій надається допомога. Про це в соцмережі повідомив волонтер, комерційний директор круїзної компанії Юрій Тира, передає Новинарня.

Його машину зупинили о 07:00 на трасі Харків-Ростов-на-Дону, на повороті на Слов’янськ.

Тира передає слова силовиків: “Нехай за вами ваші військові приїжджають, тепер так буде, — сказали на блокпості. — Вчора ваші з Полтави добу а нас чекали. Доки за ними з Щастя вояки приїхали”.

При цьому волонтер зазначає: “І пофіг, що реанімобіль женемо на Авдіївську промку, пофіг, що до неї 120 кілометрів, пофіг, що комбат взяв трубку і тлом нашої короткої бесіди став шум бою. Та й пофіг, що саму машину розмитнювали через Мінсоцполітики два місяці, та й пофіг, що Міністерство оборони за три роки не закупило жодної “швидкої”. Просто начальник місцевої слов’янської поліції Альошин видав усне розпорядження нікого не пускати”.

Факт дії нового наказу підтвердив також письменник і волонтер Сергій Жадан.

Близько 11-ї години в понеділок, 13 березня, він написав у “Фейсбуці”: “Стоїмо на блокпосту в Слов’янську з групою музикантів. Маємо сьогодні два виступи перед військовими. Не пропускають. Посилаються на якийсь новий наказ. Припускаю, що не пропускають через блокаду”.

“Питання до представників влади та силових структур: з ким ви тепер боретесь? З волонтерами? Сподіваюсь, що концерти все таки відіграємо”, — зазначив Жадан.

Схожі новини