Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На чотирьох в'їздах до Києва відновили рух

  • 24.01.2017, 18:36
  • 4 145

Вдень в'їзди до столиці були перекриті протестувальниками.

На чотирьох в'їздах до Києва - по Бориспільському шосе, Житомирській, Варшавської та Одеській трасах - відновлено рух транспорту, який раніше блокували активісти. Про це повідомляє Укравтодор в Facebook.

"Рух автотранспорту на під'зних шляхах до м. Києва здійснюється без обмежень. Це стосується автомобільних доріг державного значення: Київ — Харків — Довжанський, км 18, Київ — Одеса, км 13 (смт. Чабани), Київ — Чоп, км 19, Київ — Ковель — Ягодин, 19 км", - йдеться в повідомленні.

Джерело: Тиждень.ua

Укравтодор: "Блокування в'їзду до Києва триватиме до 21.00"

Часткове блокування в'їзду у Київ триватиме у вівторок до 21.00.

Про це йдеться у Фейсбуці Державного агентства автомобільних доріг України.

"За попередніми даними, часткове обмеження руху (перекриття крайніх лівих смуг громадськими активістами) на в’їзді в м. Київа діятиме орієнтовно до 21.00 24.01. 2017 р.", - йдеться у повідомленні.

В "Укравтодорі" порадили слідкувати за оновленнями.

Під Кабміном "гудуть" власники авто з іноземними номерами

Перед Кабінетом міністрів України зібралося близько 100 представників громадської організації "АвтоЄвроСила".

Вони вимагають прийняття законопроекту 5567, для врегулювання використання машин з іноземною реєстрацією.

Про це у вівторок журналістам заявив народний депутат України Володимир Парасюк, повідомляє Укрінформ.

"Прем'єр-міністр України він все ж таки з партії "Блок Петра Порошенка", і тут є питання політичної складової. І ми мусимо розуміти, що потрібно з Кабінетом міністрів ці речі погодити, щоб вони дали своє добро, і тоді ж реальність того, що у Верховній Раді буде 226 голосів", - сказав він, пояснюючи, чому протестувальники зібралися саме поблизу Кабміну.

Парасюк зазначив, що без голосів фракції "БПП" цей законопроект "просто не буде проголосований у Верховній Раді".

Перед будівлею уряду на місці для паркування машин та вздовж дороги стоять кілька десятків автомобілів з іноземними номерами. За громадським порядком стежать представники патрульної поліції та бійці Нацгвардії. Рух вулицею Грушевського не перекритий.

Протестувальники закликають ухвалити законопроект 5567, який врегульовує використання машин з іноземними номерами в Україні. Зокрема, законопроектом передбачено запровадження "умовного часткового звільнення від оподаткування" ввезених з-за кордону авто і встановлення за це "справедливої плати".

З метою привернути до себе увагу урядовців водії-протестувальники всі разом почали сигналити.

Протестувальники поки не планують покидати місце пікету. Наразі ситуація спокійна.

Близько 200 людей частково блокують в’їзди до Києва, палять шини

24 січня о 12:00 частина автомобілістів збереться біля Кабінету міністрів України, щоб висловити свої вимоги до уряду.

Близько 200 учасників акції і кілька десятків автомобілів частково блокують в’їзди до Києва на Бориспільському шосе, на Броварському проспекті, Житомирській, Варшавській й Одеській трасах, повідомляє поліція столиці України.

За повідомленням, автомобілі припарковані в крайній правій смузі в напрямку столиці, тому у зв’язку з цим рух транспорту трохи ускладнений.

На деяких пунктах мітингувальники підпалили на узбіччях шини і розклали вогнище. Водночас, як заявили в поліції, грубих порушень правопорядку не зафіксовано.

Як повідомляє прес-служба Держслужби України з надзвичайних ситуацій, для посилення заходів громадської безпеки спільно з підрозділами Нацполіції на в’їздах до Києва чергують пожежно-рятувальні підрозділи.

Також у ДСНС України з посиланням на інформацію Укравтодору закликали водіїв враховувати ситуацію, що склалася, а саме часткове обмеження руху в напрямку доріг М01 Київ-Чернігів, М03 Київ-Харків, М05 Київ-Одеса, М06 Київ-Чоп, М07 Київ-Ковель.

Учасники акції протесту заявили, що хочуть привернути увагу влади до теми розмитнення автомобілів, придбаних за кордоном. Власники автомобілів з іноземною реєстрацією вимагають ухвалення законопроекту номер 5567, що врегулює проблему тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією до України.

Законопроект пропонує запровадити «умовне часткове звільнення від оподаткування» ввезених з-за кордону авто і встановити за це «справедливу плату». Згідно з пропонованими змінами до законодавства, річний платіж складатиме близько 2,5% від вартості розмитнення автомобіля, але щороку зростатиме. Дія цього закону в разі його ухвалення стосуватиметься лише автомобілів, причепів і мотоциклів, старших за 7 років.

Активісти частково заблокували в'їзд транспорту до Києва і підпалили шини

Активісти частково заблокували Одеську і Бориспільську траси в Києві.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Люди заблокували дві смуги руху, підпалили шини. Тут переважно автомобілі з іноземною реєстрацією, з номерами литовськими, польськими та номерами Словаччини. Ситуація спокійна, порядок забезпечують кілька патрулів поліції, які не перешкоджають акції.

Рух Бориспільською трасою є, але в напрямку до центру столиці вже утворився корок.

На Одеській трасі акція почалася о 07:00. Поки що все спокійно, правоохоронці не зареєстрували жодних правопорушень.

"Мітингувальники частково блокують рух на одеській трасі, зайняли щонайменше дві смуги руху, третя смуга вільна. Є корки, незадоволені водії виходять до мітингувальників. Сюди також принесли кілька десятків шин. Мітингувальники збираються палити їх", - повідомляють із місця подій.

Схожі новини