Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Рада закликала світ увести санкції проти російських суддів за заборону Меджлісу

  • 05.10.2016, 12:12
  • 1 291

Рішення підтримали 248 нардепів.

Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій і парламентів іноземних держав із закликом засудити і не визнавати рішення судів Росії про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу на території окупованого Криму.

Також депутати закликали розглянути можливість санкцій проти "суддів", які підтримали рішення РФ про заборону Меджлісу. За відповідну постанову (№5215) проголосували 248 народних депутатів на засіданні в середу, 5 жовтня.

Як повідомлялося, в четвер, 29 вересня, Верховний суд РФ остаточно визнав законною заборону діяльності Меджлісукримських татар на території Росії як "екстремістської організації". Таким чином, була відхилена апеляційна скарга представників Меджлісу.

26 квітня підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму заборонив Меджліс, визнавши його екстремістською організацією. Ініціатором процесу була так званий прокурор Криму Наталія Поклонська, вона заявила, що Меджліс нібито співпрацює з організацією "Хізб ут-Тахрір", визнаною в РФ терористичною.

За словами голови Меджлісу Рефата Чубарова, з набуттям чинності рішення Верховного суду Російської Федерації про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу під загрозу ув’язнення підпадають до 3 тисяч членів цієї організації.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини