Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пайєтт: "На Донбасі минули найважчі часи конфлікту"

  • 30.04.2016, 13:59
  • 2 087

Пайєтт вважає, що в Україні почалась розбудова справжньої європейської демократії.

«Ми добре розуміємо, через які величезні випробування довелося пройти Україні протягом цих двох років російської агресії», - сказав посол під час зустрічі зі студентами Маріупольського державного університету, повідомляє «Громадське радіо».

Він вважає, що в Україні почалась розбудова справжньої європейської демократії.

«З іншого боку, нам все-таки видається, що ви вже пройшли найважчі часи цього конфлікту. І тепер взялися до побудови тої справжньої європейської демократії, яка є ціллю України вже протягом останніх 25-ти років», — зазначив Пайєтт.

Говорячи про інтеграцію окупованого Донбасу до складу України, американський дипломат зазначив, що проведення місцевих виборів на цих територіях є важливою складовою цього процесу, але лише після того, як сторони конфлікту виконають усі положення Мінських угод і Україна відновить повний контроль на східному кордоні.

«США мають на меті довести до повної імплементації Мінські домовленості. Це означає: повне припинення вогню, вивід усіх російських військ та озброєнь, повернення Україні контролю над кордоном, звільнення абсолютно усіх заручників, включаючи Надію Савченко. А також проведення виборів за стандартами ОБСЄ. Таких виборів, які пройшли тут в Маріуполі. На цих виборах мають обрати справжнє демократичне керівництво», — сказав посол.

Схожі новини