Передплата 2024 «Добра кухня»

На фіг з пляжу!

Саакашвілі доручив правоохоронцям перевірити усі забудови на узбережжі.

Голова Одеської облдержадміністрації Михаїл Саакашвілі у супроводі начальника місцевої міліції відкрив прохід до моря на одному з кращих пляжів Одеси. Багато років височенна бетонна стіна загороджувала доступ до моря на ділянці Чкаловського пляжу. За даними Саакашвілі, відгородив цю територію екс-нардеп Василь Хмельницький, який прилітає сюди на вертольоті раз на місяць.

- В Одесі люди виросли, цілі покоління. Потім такі забудовники, як ваші, прийшли і вирішили, що мають мільярд і можуть перекрити мільйону осіб вихід до моря. Усі ці бетонні загорожі знесуть. Собак заберуть, або я їх сам віддам у притулок. І ніхто зачиняти на ніч пляж не буде, — сказав Саакашвілі.

Одесити і гості Південної Пальміри, які на власні очі бачили, як бульдозер зносить неприступну стіну, плескали у долоні.

- Мене тішить, що встановлюється справедливість, — розповіла журналісту “ВЗ” ресторатор Ірина Ангелова, заклад якої нещодавно підірвали — за її палку любов до України і активну життєву позицію. — Хіба може людина, яка раз у місяць прилітає на вертольоті в Одесу, та навіть хоча би він там і жив, відгородити собі стільки території для того, щоб самому там бути?! Море і узбережжя має належати всім людям. Для міста важливо, щоб пляжі були відк­риті для всіх.

У довгострокову оренду ділянка землі на Чорноморському узбережжі потрапила ще у 2005 році. Орендатором стало акціо­нерне товариство “Зелений берег”, що належало спочатку бізнесмену і політику Володимиру Филипчуку, а потім перейшло у власність тодішнього депутата у різний час від різних політичних сил Василя Хмельницького. На загородженій території — величезний дім у стилі сучасної архітектури, а поруч — дерев’яний котедж. Знайшлося місце на цій ділянці і для вертолітного майданчика, на який у 2013 році не­одноразово приземлявся власний гелікоптер Хмельницького.

На своїй сторінці у соцмережах Михаїл Саакашвілі привітав одеситів з тим, що для них відкрився доступ до моря. І закликав “сильних світу цього” знести паркани навколо одеських пляжів, які ще залишилися. “Я радий повідомити одеситам, що кілька годин тому, вперше за багато років, звичайні громадяни почали засмагати і купатися на цьому пляжі. У найближчі дні ми повністю очистимо територію”.

Михаїл Саакашвілі доручив УВС порушити кримінальну справу за цим фактом і дав завдання перевірити усіх власників пляжів. Поруч з поваленою стіною володінь Хмельницького височенні паркани ховають віллу одіозного екс-нардепа Ківалова, і також перекривають одеситам вихід до моря. Може, незабаром і ця неприступна фортеця рухне?

Схожі новини