Передплата 2024 ВЗ

У жінок, які намагалися схуднути, починалися психічні розлади

До міліції звернулися дві жительки Києва з доволі незвичною для правоохоронців скаргою.

Молодиці бідкалися, що після прийому куплених через інтернет-магазин піґулок для схуднення у них почалися психічні розлади. Правоохоронці серйозно поставилися до скарг киянок, і незабаром співробітники столичного УБОЗу (управління боротьби з оргзлочинністю) затримали членів організованої групи, які налагодили контрабандний канал постачання в Україну з Китаю заборонених психотропних препаратів.

У групу, члени якої масово отрую-вали українських жінок, що намагалися схуднути, входили троє жителів Вінниці та громадянин Іраку, який також жив у цьому місті. У злов-мисників вилучили 166 тис. 822 капсули шкідливого для здоров’я людини препарату, вартість якого близько п’яти мільйонів гривень. Під час обшуку правоохоронці також вилучили 54 тисячі доларів, які вінничани заробили, продаючи отруту.

Як встановили убозівці, зловмисники з Вінниці організували канал постачання психотропних препаратів з Китаю. Користуючись Skype, вони зв’язувалися з громадянином Китаю та домовлялися про надходження в Україну небезпечного товару. Останній вантажними суднами контрабандою надходив в Одеський порт, після чого його перевозили до Вінниці. На орендованих складах зловмисники на спеціальних верстатах пакували товар у красиві обгортки, наклеювали на них етикетки, після чого безіменні піґулки ставали “препаратом для схуднення”.

Для продажу товару зловмисники створили декілька інтернет-магазинів, а під офіс орендували квартиру у Він-ниці. Незабаром в Інтернеті почалася шалена реклама піґулок для схуднення, вживання яких за лічені дні приносило неймовірний результат. Ось тільки в рекламі не вказувалося, що в “піґулках для схуднення” міститься психотропна речовина сибутрамін, обіг якої в Україні заборонено.

Сибутрамін, вважають медики, є потужним стимулятором центральної нервової системи. Його вживання, тим більше без жодних рецептів, не лише руйнує психіку, а й дуже швидко псує фізичне здоров’я споживача.

Небезпечний товар з Китаю правоохоронці конфіскували на одному зі складів Вінниці. Проти арештованих продавців отрути, повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС, порушили кримінальну справу за ст. 307 — “незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”. Зловмисникам, які руйнували здоров’я та психіку українських пухкеньких жінок, загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Схожі новини