Передплата 2024 «Добрий господар»

Зміни в «Русі» почалися з тренерського штабу

Там працюватимуть ексфутболісти «Динамо» й «Чорноморця»

Одним із нових помічників Віталія Пономарьова у тренерському штабі «Руху» став ексгравець збірної України Артем Яшкін. Фото fcrukh.com
Одним із нових помічників Віталія Пономарьова у тренерському штабі «Руху» став ексгравець збірної України Артем Яшкін. Фото fcrukh.com

Футболісти львівського «Руху» на початку цього тижня вийшли з відпустки й розпочали підготовчі збори до нового сезону в Українській Прем'єр-лізі (УПЛ). Новими помічниками головного тренера рухівців Віталія Пономарьова стали відомі у минулому футболісти, 48-річні Артем Яшкін і Геннадій Щекотилін.

Артем Яшкін свого часу виступав за «Динамо», провівши у складі столич­ного клубу у всіх турнірах 77 матчів (забив 10 голів). В УПЛ у складі «Динамо», «Арсеналу» й «Чорноморця» Яшкін зіграв 64 поєдинки. В активі Яшкіна 8 матчів у складі збірної України — у 2000−2001 роках. У минулому сезоні Артем Яшкін очолював команду Академії «Руху» (гравці віком до 14 років).

Геннадій Щекотилін провів в УПЛ у складі «Чорноморця», «Кривбасу» й «Закарпаття» 89 матчів (забив 20 голів). У 2021−2022 роках був старшим трене­ром команди «Дніпро-1» (гравці віком до 19 років, 31 матч).

Тренерський штаб рухівців попередньо запланував на літнє міжсезоння 9 контрольних мат­чів, перший з яких відбудеть­ся вже в суботу, 1 липня. Супер­ником «Руху» буде хмельницьке «Поділля».

Вийшли з відпустки й гравці київського «Динамо», які нара­зі тренуються під керівництвом Олександра Шовковського. Щодо 77-річного Мірчі Лучес­ку, який в останніх восьми ту­рах попереднього чемпіонату УПЛ перебував на лікарняно­му, то його повернення на тре­нерську лаву столичного клубу планується 3 липня. Саме цього дня «Динамо» вирушить на тре­нувальні збори до Австрії. До складу «біло-блакитних» повер­нулися орендовані гравці - Сер­гій Булеца, який минулого сезо­ну виступав за луганську «Зорю» (28 матчів, забив 7 голів) і Кріс­тіан Біловар, який грав за кіпр­ський АЕЛ.

Лави дебютанта елітного футбольного дивізіону України, житомирського «Полісся», по­повнив захисник Артем Шаба­нов, який у складі кількох клу­бів, зокрема «Динамо», провів в УПЛ 149 матчів (3 голи), а у складі збірної України — два по­єдинки. Шабанов повернув­ся в Україну з угорського «Фе­хервара». Також до «Полісся» приєдналися Сергій Чоботен­ко («Колос») і Еміль Мустафа­єв («Олександрія»). Ще біль­ше кадрових змін відбувається у складі іншого новачка УПЛ, черкаського ЛНЗ. Черкаський клуб покинули відразу 7 грав­ців, а поповнив його склад на­разі лише Максим Прядун із харківського «Металіста».

А тим часом…

УПЛ на основі опитуван­ня представників клубів ви­значила найкращого трене­ра минулого сезону, яким став керманич «Зорі» Патрік ван Леувен. Саме цей нідер­ландський фахівець у ново­му сезоні, подейкують, може стати новим головним тре­нером донецького «Шахта­ря». Свого часу ван Леувен кілька років працював у фут­больній академії «помаран­чево-чорних».

Схожі новини