Передплата 2024 «Добра кухня»

«Рух» визначився зі спарингами, а «Львів» сезон пропускає

У понеділок, 26 червня, гравці «Руху» вийдуть з відпустки і розпочнуть підготовку до нового сезону-2023/2024 в українській Прем'єр-лізі (УПЛ). Натомість ФК «Львів», який після вильоту з УПЛ мав виступати у першій лізі, призупинив на рік свою участь у цих змаганнях

Гравці «Руху» у минулому сезоні посіли 11-е місце і 26 червня розпочнуть підготовку до нового, 33-го за ліком, чемпіонату України. Фото fcrukh.com
Гравці «Руху» у минулому сезоні посіли 11-е місце і 26 червня розпочнуть підготовку до нового, 33-го за ліком, чемпіонату України. Фото fcrukh.com

Спочатку гравці «Руху» пройдуть традиційні після відпустки медичні, відновлювальні процедури та тестування. Зауважимо, що для захисника «жовто-чорних» Ростислава Ляха сезон ще триває і у ці дні він перебуває у таборі молодіжної збірної України, яка змагається у фінальній частині Євро-2023.

Тренерський штаб рухівців на чолі з Віталієм Пономарьовим, якого, до речі, за результатами опитування УПЛ було визнано найкращим тренером травня-червня, попередньо запланував на літнє міжсезоння 9 контрольних матчів. 1 липня має відбутися спаринг з «Поділлям» (Хмельницький), 7 липня — з «Нивою» (Тернопіль) та «Металургом» (Запоріжжя), 13 липня — з «Минаєм» та «Дніпром-1», 16 липня — з «Прикарпаттям» (Івано-Франківськ) та «Епіцентром» (Кам'янець-Подільський) і 21 липня — з «Металістом 1925» (Харків) та «Агробізнесом» (Волочиськ).

У першій лізі ПФК «Львів» міг стати одним із суперників львівських «Карпат», проте керівництво «містян» прийняло рішення тимчасово призупинити свою участь у цьому турнірі. Натомість 21 червня у Києві відбулося засідання клубів Професіональної футбольної ліги (ПФЛ) України, де визначили формат та учасників сезону-2023/2024 у першій та другій лігах.

Формат турніру у першій лізі передбачає поділ 20 команд на дві групи «А» та «Б» за територіальним принципом. «Карпати» потрапили у групу «А», де суперниками підопічних Мирона Маркевича будуть: «Агробізнес» (Волочиськ), «Буковина» (Чернівці), «Епіцентр» (Кам'янець-Подільський), «Металіст» (Харків), «Нива» (Тернопіль), «Нива» (Бузова, Київська область), «Поділля» (Хмельницький), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) та ФК «Хуст».

У першій частині чемпіонату команди проведуть між собою матчі вдома та на виїзді. До фінального етапу змагань потраплять по п’ять найкращих клубів з кожної групи, які будуть боротися за вихід УПЛ. Решта команд будуть вести боротьбу за виживання у першій лізі ПФЛ. Як і в минулому сезоні, перші дві команди з «чемпіонської» групи переходять напряму до УПЛ, а третя і четверта команди будуть грати перехідні ігри з клубами, які займуть 13-е та 14-е місця в УПЛ. Перший тур першої ліги заплановано на 28 липня. Стартові матчі другої ліги, де серед 13-ти команд буде і стрийська «Скала 1911», пройдуть 6 серпня.

Схожі новини