Передплата 2024 ВЗ

Українці в «євроматчах» з північними македонцями очок не втрачали

У п’ятницю, 16 червня, у Скоп'є на стадіоні «Тоше Проескі» національна збірна України в рамках відбору на Євро-2024 зіграє проти збірної Північної Македонії (початок о 21.45 год)

Фрагмент матчу збірних України та Північної Македонії, який відбувся 17 червня 2021 року у Бухаресті. У грі півзахисник українців Руслан Малиновський (№8) та воротар Столе Дімітрієвскі. Фото football24.ua
Фрагмент матчу збірних України та Північної Македонії, який відбувся 17 червня 2021 року у Бухаресті. У грі півзахисник українців Руслан Малиновський (№8) та воротар Столе Дімітрієвскі. Фото football24.ua

З македонцями українці раніше зустрічалися вже п’ять разів. Дебютна товариська гра відбулася 11 жовтня 2003 року у Києві на стадіоні «Динамо» і завершилась без голів — 0:0. На той час діями «синьо-жовтих» керував Олег Блохін. Наступна гра теж мала статус товариської і пройшла 31 березня 2004 року у місті Скоп'є. Господарі здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0 завдяки влучному удару у першому таймі Ставревскі.

Першу перемогу над північними македонцями українці здобули на «Арені Львів», у присутності майже 34 000 глядачів, 12 жовтня 2014 року у відборі на Євро-2016 — після голу Сидорчука у компенсовані хвилини першого тайму. Матч-відповідь у місті Скоп'є пройшов 9 жовтня 2015 року і також завершився перемогою збірної України, діями якої керував Михайло Фоменко — 2:0. Ворота македонців «синьо-жовті» зуміли «розмочити» лише у другому таймі - після ударів Селезньова (з пенальті) та Кравця.

Попередня зустріч суперників відбулася майже два роки тому, 17 червня 2021 року на нейтральному полі у Бухаресті в рамках групового етапу фінальної частини Євро-2020. Збірна України під керівництвом Андрія Шевченка зуміла здобути перемогу з рахунком 2:1. У складі «синьо-жовтих» голи забивали Ярмоленко та Яремчук, а в північних македонців — Аліоскі. Так що переможна серія нашої збірної в поєдинках зі збірною Північної Македонії триває три гри, які всі відбувалися в рамках відбору чи фінальної частини чемпіонатів Європи.

Схожі новини