Передплата 2024 «Добра кухня»

He is simply The Best!*

Найкращим футболістом світу ФІФА назвала форварда «Реала» й збірної Португалії Криштіану Роналду.

Оскільки приз “Золотий м’яч” повернувся до рідної “гавані”, тобто до редакції спортивного видання France Football, лауреатів футбольного року ФІФА знову визначає самостійно. Тож після “Золотого м’яча” португалець Криштіану Роналду одержав ще один почесний трофей, тепер уже від ФІФА - як найкращий футболіст світу 2016 року.

Нагороду “Видатна кар’єра” зірці бразильського міні-футболу Фалькао вручив головний тренер збірної України  Андрій Шевченко.        
Нагороду “Видатна кар’єра” зірці бразильського міні-футболу Фалькао вручив головний тренер збірної України  Андрій Шевченко.        

Урочиста церемонія нагородження лауреа­тів відбулася у швейцарському Цюріху. До фінальної трійки претендентів на трофей потрапили, поряд із нападником мадридського “Реала”, ще два форварди - аргентинець Ліонель Мессі з “Барселони” і француз Антуан Грізман із мадридського “Реала”. Мессі до Цюріха не прибув. Роналду у своїй промові після нагородження звернув на це увагу: шкода, мовляв, що тут немає декого з “Барселони”, але почуття цих відсутніх можна зрозуміти... 2016 року Криштіану Роналду виграв із “Реалом” Лігу чемпіо­нів, а зі збірною Португалії - Євро-2016 у Франції. Видання France Football вручило португальцеві “Золотий м’яч” - як найкращому футболістові планети.

“2016 рік був найкращим у моїй кар’єрі, - заявив 31-річний Роналду, отримавши нову нагороду з рук президента ФІФА Джанні Інфантино. - Я хочу подякувати моїй національній збірній, мадридському “Реалу”, моїм тренерам, моїй родині, що приїхала сюди, моєму синові, моїм братам”.

Крім родини, Криштіану Роналду привітала з нагородою від ФІФА його нова подружка, іспанка Георгіна Родрігес. Тож злі язики, які поширюють чутки про нетрадиційну сексуальну орієнтацію португальської зірки, мали би замовкнути. Принаймні до того часу, поки Роналду зі своєю новою пасією не посварився... А може, це нарешті справжнє кохання?

Лауреати 2016 року: версія ФІФА

Найкращий футболіст - Криштіану Роналду (“Реал”, збірна Португалії)

Найкраща футболістка - Карлі Ллойд (збірна США)

Найкращий гол (нагорода Пушкаша) - Мохд Фаїз Субрі (“Пенанг”, Малайзія)

Найкращий тренер у чоловічому футболі - Клаудіо Раньєрі (“Лестер”, Англія)

Найкращий тренер у жіночому футболі - Сильвія Найд (збірна Німеччини)

Нагорода “Видатна кар’єра” - Фалькао (міні-футбол, Бразилія)

Нагорода Fair Play - “Атлетико Національ” (Колумбія). Клуб віддав перемогу в Copa Sudamerica бразильському “Шапекоенсе”, що розбився в авіакатастрофі

Нагорода “Найкращі фани” - уболівальники “Ліверпуля” й дортмундської “Боруссії”

Символічна збірна світу - Нойєр, Дані Алвеш,

Піке, Рамос, Марсело, Модріч, Кроос, Іньєста, Мессі, Суарес, Роналду.

* He is simply The Best (англ.) - він просто найкращий.

Схожі новини