Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Без сліз – і без коханої

Одержавши «Золотий м’яч» утретє, Криштіану Роналду не заплакав. Сльози змінив крик, а подругу – мама

Приз для найкращого футболіста планети 2014 року, “Золотий м’яч ФІФА», вдруге поспіль опинився у руках португальського форварда мадридського «Реала» Криштіану Роналду. Торік нападник, одержавши “Золотий м’яч”,пустив на сцені сльозу. Цього разу Роналду не ридав, натомість вибухнув диким ревом Siiiii!, що португальською означає «Так». За словами Криштіану, це його традиційний переможний крик. «Люди в «Реалі» знають, що я завжди так кричу, коли забиваю гол», — пояснив форвард.

Утім, без сліз не обійшлося. Замість сина цього разу плакала мати. Схвильована Долореш душ Сантуш Авейру не стримувала радісних сліз, піднімаючись на сцену до сина. Приємні хвилини тріумфу з батьком розділив і 4-річний Криштіану-молодший. Дивлячись на свого сина, Роналду висловив надію на те, що в майбутньому вручить йому «Золотий м’яч».

Тривалий час приватне життя Роналду залишалося захованим “за сімома печатками”. Аж поки сам футболіст не зізнався, що має позашлюбного сина. Криштіану-молодший народився внаслідок «знайомства однієї ночі» з неназваною американською офіціанткою. Трапилося це п’ять років тому під час подорожі Роналду по Штатах. Коли молода жінка зрозуміла, що завагітніла, то розшукала Роналду. Після того, як ДНК-тест довів батьківство Криштіану, віруюча римо-католицька сім’я португальця вирішила всиновити дитину. За конфіденційною домовленістю з матір’ю хлопчика, її особа залишиться неназваною до досягнення дитиною повноліття, а хлопчик перебуває під «ексклюзивною опікою» Роналду. За інформацією британської газети Мirror, ця домовленість обійшлася португальцеві у 15 мільйонів доларів. За відсутності Роналду за його сином у родинному “гнізді” на острові Мадейра доглядають бабуся Долореш Авейру і старші сестри Криштіану, Ельма та Ліліана-Катя.

На малій батьківщині Криштіану просто обожнюють. Уже кілька років на Мадейрі функціонує музей Роналду, яким опікується мати футболіста. Саме Долореш Авейру дала синові друге ім’я — Роналду. Дуже вже їй подобався американський президент Рональд Рейган... Наприкінці минулого року фанати Криштіану встановили у його рідному Фуншалі бронзовий пам’ятник знаменитому землякові. Під час різдвяного візиту на Мадейру Криштіану Роналду вручили медаль — за заслуги перед регіоном. Усі подібні церемонії футболіст традиційно відвідує із сім’єю.

От і цього разу Роналду приїхав до Цюріха з мамою, братом і сином. Криштіану-молодший познайомився з футбольним бомондом ще минулого року, на тій же церемонії вручення “Золотого м’яча ФІФА”. Крім сина, тоді португальця супроводжувала його подруга, російська модель Ірина Шейк, із якою Роналду зустрічається з травня 2010 року. Розчулений Криштіану тоді навіть назвав свою супутницю нареченою, а сама Ірина не приховувала, як пишається своїм кавалером...

Але цього разу Шейк нагородження Криштіану проігнорувала. Ба більше, у день вручення «Золотого м’яча» росіянка виклала свої фото з відпочинку десь у тропіках. 6 січня Шейк відсвяткувала 28-річчя і після цього вирушила позасмагати... Можливо, стосунки між Криштіану та Шейк уже не такі міцні? Раніше модель постійно супроводжувала свого кавалера на всіх церемоніях. Перед Новим роком пара разом побувала на Мадейрі, на відкритті пам’ятника Роналду. А потім Криштіану й Ірина у родинному колі португальця відсвяткували Різдво... Водночас чутки про те, що їхні стосунки — лише вигідний контракт для росіянки і результат старань піарників Роналду, поширюються уже не перший рік. Утім, ні Криштіану, ні Шейк цими чутками особливо не переймаються...

Лауреати футбольного року

(за версією ФІФА)

Найкраща футболістка — Надін Кеслер (“Вольфсбург”, збірна Німеччини)

Найкращий футболіст — Криштіану Роналду (“Реал” Мадрид, збірна Португалії)

Найкращий тренер жіночого футболу — Ральф Келерман (“Вольфсбург”)

Найкращий тренер чоловічого футболу — Йоахім Льов (збірна Німеччини)

Автор найкращого гола — Хамес Родригес (“Реал” Мадрид, збірна Колумбії)

Символічна

збірна світу

Голкіпер — Мануель Нойєр (“Баварія”, Німеччина)

Захисники: Філіп Лям (“Баварія”, Німеччина), Серхіо Рамос (“Реал”, Іспанія), Давид Луїс (ПСЖ, Бразилія), Тіагу Сілва (ПСЖ, Бразилія)

Півзахисники: Анхель ді Марія (“Реал”, Аргентина), Андрес Іньєста (“Барселона”, Іспанія), Тоні Кроос (“Реал”, Німеччина)

Нападники: Ліонель Мессі (“Барселона”, Аргентина), Криштіану Роналду (“Реал”, Португалія), Ар’єн Роббен (“Баварія”, Нідерланди).

Схожі новини