Передплата 2024 ВЗ

«Аристократів» у Донецьку не шанують...

Рахунок мав бути розгромним, але «Шахтарю» в матчі з «Челсі» трохи не щастило.

Мінімальна перевага в рахунку 2:1 не відображає тої колосальної переваги, яку мав донецький “Шахтар” у матчі з лондонським “Челсі”. Десь виручав голкіпер “аристократів” Чех, десь “гірникам” відверто не щастило... Так чи інакше, впевнена перемога над чинним клубним чемпіоном Європи є великим досягненням “помаранчево-чорних”. Шанси “Шахтаря” на вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — цілком реальні.

Саме матч із “Челсі” мав дати відповідь на запитання, чи “Шахтар” уже готовий не тільки грати на рівних, а й перемагати найкращі клуби Європи. Відповідь позитивна. Донецький клуб створив багато гольових моментів, не боявся титулованого суперника, більшу частину часу “вів” гру. Щоправда, реалізація мала би бути кращою. Перший тайм “гірники” повинні були вигравати з більшим рахунком, ніж 1:0 (на 4-й хвилині забив Тейшейра), — шанси для взяття воріт “синіх” були. У перерві подумалося: ну ось, не забили, то в другій половині матчу прийде розплата... Але “Шахтар” і в другому таймі був кращим! Гол Фернандінью у ворота “аристократів” мав бути не єдиним... Лондонці забили під завісу матчу (клас є клас, та й, проводячи заміну, донеччани “загубилися”), але на більше “Челсі” не вистачило ні сил, ні часу, ні майстерності.

«Це один із наших найбільш видовищних матчів останнім часом, — заявив головний тренер «Шахтаря» Мірча Луческу. — Нинішній «Челсі» сильніший від того, що виграв Лігу чемпіонів. Тим вагоміша наша перемога. Вона могла бути впевненішою, але блискуче зіграв голкіпер Чех».

А ось що сказав наставник “Челсі” Роберто Ді Маттео: «Швидкий гол допоміг «Шахтарю». У другому таймі ми виглядали краще, ніж у першому, але пропустили ще один гол. Думаю, наш виступ сьогодні — не показник. Команда добре підготовлена і фізично, і психологічно. Але в той же час чогось не вистачило... Ми просто зобов’язані перемагати у двох домашніх поєдинках Ліги чемпіонів. У Лондоні «Шахтарю» буде непросто, бо в рідних стінах ми дуже сильні».

В іншому матчі групи Е данський “Нордшелланд” довів, що називати його безнадійним аутсайдером — перебільшення. Данці вдома добилися нічиєї з італійським “Ювентусом”, чим значно ускладнили “Старій синьйорі” життя. І полегшили — “Шахтарю”.

Схожі новини