Передплата 2024 «Добрий господар»

Могилу Бандери намагалися спаплюжити нібито від імені поляків

  • 04.05.2015, 13:47
  • 1 187

На мюнхенському кладовищі Вальдфрідхоф знову зроблено спробу спаплюжити поховання провідника українського національно-визвольного руху Степана Бандери. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук громадський активіст, голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький. Звертає увагу, що цього разу провокатори невстановленої нації намагалися маскуватися під поляків. Але прорахувались у тому, що свідомий поляк не поєднав би "Котвицю" — знак боротьби з нацизмом — з брутальною лайкою. "Виникає питання. Охорона громадського порядку є прямою компетенцією німецької поліції. Повага до могил є невід'ємною ознакою європейської цивілізації. Яким чином подібні речі можливі в такій передовій європейській країні, як Німеччина, в той же час, коли її дорогами "переможно" роз'їжджають байкери-рашисти?" — запитує Городецький.

Могилу Бандери намагалися спаплюжити нібито від імені поляків
Могилу Бандери намагалися спаплюжити нібито від імені поляків

На мюнхенському кладовищі Вальдфрідхоф знову зроблено спробу спаплюжити поховання провідника українського національно-визвольного руху Степана Бандери.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук громадський активіст, голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький. Звертає увагу, що цього разу провокатори невстановленої нації намагалися маскуватися під поляків. Але прорахувались у тому, що свідомий поляк не поєднав би "Котвицю" — знак боротьби з нацизмом — з брутальною лайкою.

"Виникає питання. Охорона громадського порядку є прямою компетенцією німецької поліції. Повага до могил є невід'ємною ознакою європейської цивілізації. Яким чином подібні речі можливі в такій передовій європейській країні, як Німеччина, в той же час, коли її дорогами "переможно" роз'їжджають байкери-рашисти?" — запитує Городецький.

Джерело: Укрінформ.

Схожі новини