Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пий, гуляй, школярська душе

  • 29.05.2014, 23:43
  • 423

Оригінальної цинічності підприємцям не позичати. Під час пасхальних свят, за словами директора Львівської СЗШ №17 Володимира Свінчука, за кількадесят метрів від головного входу до цього навчального закладу відкрили... алкомаркет. «Адміністрація школи та батьки учнів обурені цим фактом, — розповів “ВЗ” Володимир Свінчук. — Ще тижнів за два до відкриття я писав листа керівникові відділу освіти Франківського району. Повідомляв, що у приміщенні будинку №2 на вулиці Мельника, одразу ж навпроти входу до школи, готують до відкриття торговельну точку. Там мають продавати алкоголь і тютюн. На мій лист так ніхто і не відреагував... Не зреагували і на наступний лист, у якому писав, що відкриття магазину з повним асортиментом горілчаних виробів, вин, пива та тютюну вже відбулося”.

Оригінальної цинічності підприємцям не позичати. Під час пасхальних свят, за словами директора Львівської СЗШ №17 Володимира Свінчука, за кількадесят метрів від головного входу до цього навчального закладу відкрили... алкомаркет.

«Адміністрація школи та батьки учнів обурені цим фактом, — розповів “ВЗ” Володимир Свінчук. — Ще тижнів за два до відкриття я писав листа керівникові відділу освіти Франківського району. Повідомляв, що у приміщенні будинку №2 на вулиці Мельника, одразу ж навпроти входу до школи, готують до відкриття торговельну точку. Там мають продавати алкоголь і тютюн. На мій лист так ніхто і не відреагував... Не зреагували і на наступний лист, у якому писав, що відкриття магазину з повним асортиментом горілчаних виробів, вин, пива та тютюну вже відбулося”.

Як розповіла начальник відділу освіти Франківського району Олександра Приставська, 23 березня з міського управління освіти надійшло доручення про те, що потрібно зібрати інформацію щодо розміщення кафетеріїв, магазинів та інших закладів, де продають алкоголь та тютюн. “Лист пана Свінчука — це була відповідь школи на доручення, — пояснила пані Приставська. — Всю цю інформацію ми передали до міського управління освіти. Там про це поінформували директора департаменту гуманітарної політики Олега Березюка, правоохоронні органи та директора департаменту економічної політики Ірину Кулинич. Щодо другого листа, то ми відправили його керівникам адміністрації Франківського району. Вони разом з міліцією обстежили магазин”.

За словами начальника відділу торгівлі та тендерних закупівель Львівської міської ради Галини Шарко, представники департаменту економічної політики Франківської районної адміністрації та правоохоронці Франківського райвідділу міліції днями обстежили магазин. За словами реалізатора, у магазині продавали алкоголь і тютюн без відповідної ліцензії. Дільничний склав акт та подав рапорт, а чиновники міської ради звернулися з відповідними листами до Інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області і Міністерства доходів і зборів у Львівській області, щоб ті провели перевірку та вжили заходів. “Самовільно встановлену вивіску “Продукти. Алкоголь. Тютюн” мають демонтувати”, — запевнила пані Шарко.

P.S. Журналісти «ВЗ» перевірять, чи виконали власники магазину розпорядження та зняли вивіску.

Схожі новини