Передплата 2024 ВЗ

Ізраїль завершив наземну операцію у Газі

  • 07.04.2024, 16:50
  • 378

ЦАХАЛ вивів 98 дивізію з Хан-Юніса на півдні Гази, залишивши бригаду Нахала та частини бригади 401 у північній і центральній частині Гази

Фото Reuters
Фото Reuters

У ЦАХАЛі заявили, що ця зміна не має нічого спільного з тиском США після загибелі семи працівників гуманітарної допомоги під ізраїльським ударом.

Рішення також ухвалили менш ніж через два дні після того, як Ізраїль відкрив перетин Ерез і порт Ашдод для передачі гуманітарної допомоги, рішення, ухвалені під загрозою США потенційної втрати збройової підтримки після того, як Єрусалим протягом місяців відмовлявся від цих запитів Штатів.

Джерело зазначило, що з одного боку, палестинці можуть вільно пересуватися південною Газою та Хан-Юнісом, і що існує повний вакуум для запобігання поверненню правління ХАМАСу, але ЦАХАЛ тримає північну та центральну Газу відрізаними від півдня.

Це означає, що палестинці не можуть рухатися з півдня на північ, і що понад два мільйони палестинців, більш ніж половина з яких є мешканцями північної частини Гази, досі відокремлені від своїх громад.

Схожі новини