Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кабінет міністрів України очікують зміни, — ЗМІ

  • 04.04.2024, 12:45
  • 676

У Кабміні планується звільнення низки міністрів, деякі ж з урядовців змінять свої посади

Фото: Главком
Фото: Главком

Про це повідомляє «Главком».

Чинного віцепрем'єр-міністра з відновлення України, очільника міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова планується усунути з посади. На його місце Офіс президента планує призначити Юлію Свириденко, яка наразі є міністром економіки України та першою віцепрем'єр-міністеркою України. Кубраков, який не так давно був президентським фаворитом і навіть входив до шорт-листа кандидатів на прем'єрську посаду, випав з довіри Банкової. Проте досі користується заступництвом Вашингтона. Зокрема посольства США в Україні. І саме цей фактор досі страхував його від звільнення.

Замість Юлії Свириденко міністерство економіки очолить Олександр Камишін, який на даний момент обіймає посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Джерела повідомляють, що також буде звільнена Ірина Верещук, віцепрем'єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

До слова, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина також ймовірно отримає ще одну посаду в одному з міністерств.

Плани щодо кадрових змін підтверджують і в уряді, і в парламенті, і в Офісі президента.

Втім, співрозмовники «Главкома» у монобільшості зауважують, що всі ці плани ротації урядовців можуть наштовхнутися на відсутність голосів за призначення в сесійній залі. Як варіант розглядається призначення урядом перших заступників міністрів, які після звільнення глав міністерств посядуть їхні місця у статусі виконувачів обов’язків. Зокрема таку процедуру у першу чергу можуть використати при призначенні Сибіги до МЗС. Але керівництво монобільшості сподівається все-таки вирішити питання з голосами та провести роботу з нардепами до найближчих засідань Верховної Ради, які заплановані на середину наступного тижня.

Схожі новини