Передплата 2024 ВЗ

Із вулиць Львова зникли самокати Bolt: причина

  • 03.04.2024, 11:45
  • 522

Ймовірна причина — запровадження у місті орендної плати за місця паркування самокатів для сервісу

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

Про це повідомили у ГО «Зручне місто».

Самокати сервісу Bolt почали зникати із вулиць Львова після того, як у міськраді затвердили перелік місць для вивантаження та паркування транспорту такого типу. Так, компанії Bolt та E-Wings зобов’язали укласти відповідні угоди з управлінням комунальної власності та сплачувати до міського бюджету гроші за оренду цих місць.

Тим часом в інших містах України прокат самокатів й надалі функціонує у звичному режимі із достатньою кількістю транспорту.

«Щоб безпечно пересуватися містом на електросамокаті в будь-яку погоду, важливо щоб транспортний засіб був в гарному технічному стані. А для цього його потрібно доглядати і вчасно обслуговувати. Технічне обслуговування означає перевірку справності основних систем електросамоката. Команда Bolt регулярно перевіряє стан всіх електросамокатів, щоб переконатися, що їздити на них безпечно і зараз у Львові проводить планове технічне обслуговування самокатів. Тож електросамокати Bolt найближчим часом повернуться на вулиці міста», — прокоментували ситуацію у сервісі Bolt.

«Учора зранку на все місто було лише 3 самокати, до обіду вже два, а до вечора сервіс повністю вимкнули. У підтримці оператора спочатку порадили „стежити за картою“, а пізніше заявили про „тимчасові незручності“ і відмовилися вказати причину закриття сервісу. Після цього у додатку цей розділ став неактивним. У Києві та Франківську самокати станом на вечір 1 квітня продовжують працювати з великою кількістю транспорту на вулицях», — зазначили у ГО «Зручне місто».

Схожі новини