Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На вулиці Львова виїхав єдиний в Україні оригінальний 95-літній Citroen

  • 16.02.2024, 20:15
  • 1 442

На вулицях Львова з’явився рідкісний Citroen AC4 Berline De Luxe, випущений французькою компанією у 1929 році

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Як повідомив відомий львівський фотограф і поціновувач авто Євген Кравс, це єдиний в Україні повністю оригінальний екземпляр цієї моделі.

«Citroёn AC4 Berline Luxe» 1929 року випуску — приклад надійності та елегантності творіння Андре Сітроена. Це він пересадив Європу з коней на автомобілі, придумав сервісну книжку і першим впровадив передній привід. Саме Андре Сітроен першим запалив рекламний напис на Ейфелевій вежі, давши потужний заряд однойменній марці, яка вже 100 років відрізняється оригінальністю", — зазначив Євген Кравс.

Саме Citroёn AC4 стали першими львівськими таксомоторами на вулицях міста. Бути власником автомобіля Citroёn у місті вважалося престижним. Citroёn AC4 був у родинній колекції Потоцьких. Французький автомобільний бренд також став спонсором призового фонду кільцевих автоперегонів «Grand Prix Lwowa» на унікальній міській трасі «Львівський трикутник».

Відомий автогонщик і директор представництва Citroёn на Львівщині Генрік Лієфельд став переможцем цих змагань в 1932 році.

Зберігається унікальне авто у львівському Музеї техніки «Ретро гараж», який знаходиться в обласному комунальному Музеї історії науки і техніки у Львові.

Схожі новини