Передплата 2024 ВЗ

Фінляндія відкриває для росіян два прикордонних пункти пропуску — «Ваалімаа» і «Нійрала»

  • 13.12.2023, 19:30
  • 497

Уряд Фінляндії ухвалив рішення відкрити з 14 грудня до 14 січня два пункти пропуску на кордоні з росією — Ваалімаа та Нійрала

Фото з сайту pexels
Фото з сайту pexels

Про це заявив прем'єр-міністр Петтері Орпо на брифінгу, присвяченому обмеженням на східному кордоні, передає Європейська правда.

За словами Орпо, уряд може швидко ухвалити нове рішення, якщо ситуація з напливом нелегалів відновиться після відкриття кордону.

Міністерка внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен повідомила, що хоча нове рішення діє до 14 січня 2024 року, влада уважно стежить за подіями на кордоні з росією, тому КПП можуть знову швидко закрити.

Представник Прикордонної служби Мікко Лехмус розповів, що Європейське агентство прикордонної та берегової охорони Frontex допомагає прикордонникам Фінляндії в патрулюванні кордону.

Пояснюючи, чому влада відкрила саме ці два пункти, він заявив, що тим самим люди, які живуть по обидва боки кордону, зможуть відвідувати своїх родичів, водночас ці КПП найбільше підходять для дипломатичних і вантажних перевезень.

За фінським законодавством, рішення щодо кордону мають оголошувати щонайменш за добу до змін, тому його оголосили у вівторок, 12 грудня.

Схожі новини