Передплата 2024 «Добрий господар»

Донбас повернути буде ментально складно, — Зеленський

  • 30.11.2023, 16:30
  • 556

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україні буде складніше повернути після деокупації ментально людей із Донбасу, аніж з Криму, оскільки там велися бойові дії і більш поширеним був сепаратизм

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

Про це він сказав на зустрічі зі студентами трьох миколаївських закладів вищої освіти, відео з якої викладено у Телеграмі ОП.

Зеленського запитали, як ментально повертатимуть людей з окупованих територій до України.

«Може так статися, що ми територію повернемо раніше, ніж цих людей. Наприклад, якщо ми беремо Донбас: люди живуть там десять років — там, але не там — тобто живуть в іншому просторі. І це довгий процес, може абсолютно по-різному», — сказав він.

На думку Зеленського, складнішим буде процес інтеграції людей з Донбасу.

«Я так вважаю. Мені партнери колись сказали: „Вам майже неможливо буде повернути Крим і дуже складно повернути Донбас“. А, на мою думку, якщо ми говоримо про людей — тому що території все одно повертаються з людьми, а якщо люди не хочуть, буде дуже складно — Донбас повернути ментально складніше. Тому що з окупацією була контактна лінія і були постійні бойові дії. І було багато сепаратизму з того боку і вони воювали», — вважає президент.

У Криму ж, додав він, бойових дій не було. Зеленський вважає, що Крим «дуже чекає на повернення».


Джерело: ОП

Схожі новини