Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Треба готуватися до ударів по українських містах, — Столтенберг

  • 28.11.2023, 13:30
  • 584

Слід готуватися до до більшої кількості боїв та повітряних і ракетних атак на українські міста. НАТО і союзники мають продовжувати підтримку України

Єнс Столтенберг. Фото УНІАН
Єнс Столтенберг. Фото УНІАН

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед зустріччю глав МЗС НАТО у Брюсселі.

«Ми, звичайно, обговоримо ситуацію в Україні. Ми бачимо інтенсивні бої вздовж лінії фронту, ми бачили хвилі атак безпілотників на українські міста, і нам потрібно бути готовими до більшої кількості бойових дій, а також до більшої кількості повітряних і ракетних атак на українські міста. Це робить ще більш важливим, щоб союзники із НАТО продовжували підтримувати Україну, і я вітаю нещодавні заяви союзників про додаткову підтримку», — зазначив Столтенберг.

Також генсек НАТО нагадав, що нещодавно було відкрито навчальний центр у Румунії для навчання пілотів на F-16, а також про створення коаліції в рамках формату «Рамштайн» із 20 країн для координації зусиль із забезпечення протиповітряної оборони України.

«Союзники роблять багато, і я очікую, що на сьогоднішній і завтрашній зустрічі союзники підтвердять свою рішучу підтримку», — додав генсек НАТО.

Він додав, що 29 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь у першому засіданні Ради Україна-НАТО на рівні глав МЗС.

Крім України, міністри закордонних справ країн НАТО обговорять різні актуальні безпекові питання, зокрема — із ситуацією на Близькому Сході.

«Я підтримую продовження паузи в бойових діях у Секторі Гази. Це дозволило надати таку необхідну допомогу населенню Гази, а також звільнити більше заручників, а також надати або доставити більше гуманітарної допомоги», — зауважив Столтенберг.

Схожі новини