Передплата 2024 ВЗ

Нардепа Лабазюка викрили на хабарі, — НАБУ

  • 21.11.2023, 15:15
  • 1 286

Нардепа від групи «За майбутнє» Сергія Лабазюка спіймали на хабарі

Фото НАБУ
Фото НАБУ

НАБУ і САП спільно з Віцепрем'єр-міністром з відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також головою Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України викрили чинного народного депутата, за сумісництвом — власника великого будівельного та аграрного бізнесів, на пропозиції неправомірної вигоди.

У серпні 2023 року він звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв 3−5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших нардеп також використав директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток — 150 тис. доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Слідчі дії щодо народних обранців стали можливими завдяки особистому сприянню Генерального прокурора.

Схожі новини