Передплата 2024 «Добрий господар»

Колишнього нардепа Микитася відправили під домашній арешт

  • 06.11.2023, 13:15
  • 344

Суд відправив під домашній арешт екснардепа Максима Микитася, якого підозрюють у розкраданні 307 млн грн коштів Міноборони

Максим Микитась. Фото із мережі
Максим Микитась. Фото із мережі

Прокурор просив взяти його під варту з альтернативою застави в 134 млн грн, однак суддя вирішив відправити його під домашній арешт і зобовʼязав носити електронний браслет.

Як відомо, у 2018 році Міноборони хотіло побудувати захищені склади для зберігання ракет і боєприпасів ЗСУ й уклало відповідні контракти на 3 мільярди гривень із підконтрольними тоді ще нардепу Максиму Микитасю компаніями. Депутат планував заволодіти частиною цих грошей, але йому заважали законодавчі обмеження — Міноборони могло сплачувати лише 30% авансу від суми річного обсягу робіт. Тому нардеп та його помічник використали офіцерів ЗСУ, щоб ухвалити зміни до урядових постанов, що дозволяли платити за будівництво 80% авансом.

Протягом листопада — грудня 2018 року Міноборони переказало на рахунки підконтрольного депутату товариства понад 307 млн грн. Утім, будівництво обʼєкта так і не розпочали, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній.

Схожі новини