Передплата 2024 «Добра кухня»

У Гарнізонному храмі Львова експонують флягу, що врятувала життя військового

Її особисто поблагословив Папа Римський, як символ незламності України

Фото релігійно-інформаційної служби України
Фото релігійно-інформаційної служби України

Особливий експонат мілітарної колекції гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла (отців Єзуїтів) — прострілена кулями фляга львівського військового Олександра, яку поблагословив Папа Римський Франциск. Флягу повернули храму, привезли з Риму, де і відбувся чин благословення.

Як розповів у коментарі для «ВЗ» настоятель гарнізонного храму, отець Тарас Михальчук, фляга, яка вціліла від куль, — це історія ще до широкомасштабного вторгнення рф. Львів'янин, який захищав східні кордони України, привіз флягу з фронту.

«Після одного з обстрілів наш захисник вижив, прострілена фляга врятувала його життя, — каже Тарас Михальчук. — У подяку Богу та як символ незламності і віри, захисник віддав флягу у нашу колекцію. Олександр — парафіянин нашого храму, тут він також обвінчався. Пів року тому наш храм відвідала іноземна делегація з ЄС, зокрема з Іспанії. Багато з них вперше були в України. Після екскурсії храмом вони були вражені нашим меморіалом, де ціла колекція обламків предметів з фронту. Запропонували взяти з колекції якийсь предмет, аби показати його Папі Римському, бо вже мали заплановану зустріч з ним. Попросили взяти цю флягу. Сказали нам, що хотіли показати флягу Папі Франциску і розповісти йому про історію гарнізонного храму, про страшну війну в Україні».

Тарас Михальчук каже, що фляга — символ незламності України. Іспанська журналістка Єва Фернандес презентувала предмет Папі Римському.

«Для нас важливо, що через цю флягу світу показано реальність України», — наголосив настоятель гарнізонного храму.

Схожі новини