Передплата 2024 «Добра кухня»

США вдарили по об'єктах у Сирії — Остін

  • 27.10.2023, 09:30
  • 542

Військові сили США 27 жовтня за вказівкою президента США Джо Байдена вдарили по двох об'єктах на сході Сирії, які використовував іранський Корпус вартових Ісламської революції та пов’язані з ним групи

Ллойд Остін. фото з мережі
Ллойд Остін. фото з мережі

Про це йдеться в заяві міністра оборони США Ллойда Остіна.

«Ці високоточні удари є відповіддю на серію атак проти американського особового складу в Іраку та Сирії з боку підтримуваних Іраном угруповань», — зазначив Остін.

Він зазначив, що атаки почалися 17 жовтня. Унаслідок них один американський контрактник загинув в укритті через серцевий напад. Ще 21 військовослужбовець США зазнав легких поранень, але відтоді усі повернулися до служби.

«Президент [Байден] не має вищого пріоритету, ніж безпека американського особового складу. І він скерував сьогоднішню акцію, щоб чітко дати зрозуміти, що Сполучені Штати не терпітимуть таких атак і захищатимуть себе, своїх людей та свої інтереси», — йдеться в заяві.

Остін додав, що США не хочуть конфлікту, але атаки проти американських сил мають бути припинені.

«Іран хоче приховати свою участь і заперечувати свою роль у цих нападах на наші сили. Ми їм не дозволимо. Якщо атаки ставлеників Ірану на війська США триватимуть, ми без вагань вживемо подальших необхідних заходів для захисту нашого народу», — заявив міністр.

Схожі новини