Передплата 2024 «Добра кухня»

Коли на варті чотирилапі охоронці - у порушників жодного шансу

  • 06.10.2023, 17:00
  • 494

Їхня основна зброя — гострий нюх та швидкі лапи

Для них немає перешкод, вони готові до виконання найскладніших завдань. Вони — розшукові собаки прикордонної служби. Вони сильні, спритні та витривалі, тож у порушників жодного шансу.

Їхня роль у прикордонній службі надзвичайно важлива. Чотирилапі помічники здійснюють пошук, переслідування, затримання, а також конвоювання правопорушників.

Аби підготувати такого напарника, потрібно пройти курс підготовки. Собаку навчають сміливо йти на затримання та виробляють правильний хват за допомогою спеціальних подушок. Також собак вчать шукати людей по запаховому сліду, тож такий напарник здатний подолати десятки кілометрів, аби затримати порушника.

Саме такого чотирилапого напарника обрав собі прикордонник В’ячеслав. Ним став Френ, який допомагатиме охороняти державні рубежі та затримувати порушників державного кордону.

«Кінологія — не проста спеціальність, тут потрібно бути витривалим, наполегливим, мати гарні фізичні якості і твердий характер, адже у роботі з собаками потрібно бути лідером. Я обрав саме розшуковий напрям, адже це значно складніша робота, а труднощі мене не лякають. Охороняти кордон з таким напарником надійно та ефективно, а Френ став мені вірним другом та помічником», — розповів кінолог.

Службові собаки є незамінними помічниками та вірними друзями для прикордонників, а кінолог в парі з собакою — це єдиний тандем і у них одна справа на двох — охорона державних рубежів.

Разом до перемоги!

Схожі новини