Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Столтенберг зробив заяву про вступ України до НАТО

  • 28.09.2023, 19:45
  • 864

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що сьогодні Україна близька до членства в Альянсі, як ніколи раніше. І майбутнє нашої держави саме там

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та Володимир Зеленський. Фото з мережі
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та Володимир Зеленський. Фото з мережі

Про це генсек Північноатлантичного альянсу заявив на спільному із президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, передає кореспондент УНІАН.

«Це найбільша світова загроза, яка виникала протягом останніх 10 років. Водночас наміри президента росії не змінилися, навіть попри успіхи ЗСУ на полі бою. Ми не бачимо жодних ознак того, що цілі путіна змінилися», — сказав він.

Раніше Столтенберг заявив, що західні партнери повинні посилити допомогу Україні, адже це стане запорукою справедливого і тривалого миру. Генсек НАТО додав, що необхідно надіслати чіткий сигнал Москві, що диктатор путін не дочекається того моменту, коли Захід відмовився від підтримки Києва.

Тим часом НАТО готується до найбільших з часу «холодної війни» бойових навчань Steadfast Defender. Участь у них візьмуть понад 40 тис. військовослужбовців. Вони заплановані на весну наступного року.

Схожі новини