Передплата 2024 ВЗ

Екснардеп Кива отримав ще одну підозру

  • 18.08.2023, 17:15
  • 756

Працівники Державного бюро розслідувань оголосили підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни колишньому нардепу від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» Іллі Киві

Кива. Фото з мережі
Кива. Фото з мережі

Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

«Слідство встановило, що ексдепутат продовжує розповсюджувати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію. Ілля Кива у своїх численних публікаціях створював для громадськості образ ворога з чинної української влади, яку потрібно стримувати від агресії. Він активно нагнітав антивладні настрої в українському суспільстві й виправдовував загарбницьку війну РФ проти України. Кива героїзував та виправдовував будь-які військові дії росіян, а також „підбурював“ українську аудиторію проти патріотично налаштованих співвітчизників, а російську — проти українців. Він пропагував доцільність вирішення „суперечностей“ із застосуванням воєнної сили й масштабного використання збройних сил РФ на території нашої держави», — повідомляє пресслужба ДБР.

Колишньому нардепу повідомлено про підозру в публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 3 ст. 109 КК України) та пропаганді війни (ст. 436 КК України). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше йому було повідомлено про підозру в державній зраді, а також у пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

За інформацією слідства, наразі Кива переховується за кордоном. Його оголошено в міжнародний розшук.

Схожі новини