Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суддя, що збив на смерть нацгвардійця в Києві, перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння — висновок експертизи

  • 11.07.2023, 12:15
  • 783

Судово-психологічна експертиза підтвердила, що суддя Олексій Тандир, який на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Нацгвардії, перебував у стані сп’яніння на момент ДТП

Олексій Тандир. Фото з відкритих джерел
Олексій Тандир. Фото з відкритих джерел

Про це повідомляє ДБР.

«Суддя, маючи спеціальні юридичні знання та професійні навички, вживав заходів щодо приховування слідів алкогольного сп’яніння та унеможливлення встановлення кількості алкоголю у відібраних у нього біологічних рідинах», — йдеться у повідомленні.

Але завдяки судово-психологічній експертизі слідство змогло довести, що суддя в момент смертельного ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Також згідно з результатами іншої експертизи встановлено, що суддя їхав за кермом автомобіля на момент ДТП зі швидкістю 100 км/годину.

Досудове розслідування проводиться за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286−1 КК України). Якщо вину судді доведуть то йому загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Схожі новини