Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Партія Зеленського віддала 5 млн грн за консультації Спартака Субботи

  • 04.07.2023, 20:30
  • 1 713

На початку 2020 року партія «Слуга народу» профінансувала Інститут когнітивного моделювання, засновником якого є скандальний психолог Спартак Суббота на майже 5 млн грн

Спартак Суббота. Фото з мережі
Спартак Суббота. Фото з мережі

Це виявив Рух «Чесно» під час аналізу партійного звіту про витрачені кошти у 2020 році. Тоді партію очолював Олександр Корнієнко.

Рух «Чесно» також з’ясував, що вже за кілька місяців після оплати послуг в Інституті когнітивного моделювання почала працювати дочка чинної голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк — Дар’я. За майже рік роботи там вона отримала 20 тис. грн. Це підтверджує декларація нардепки за 2020 рік.

Крім партії «Слуга народу», ІКМ надав послуги нардепу від колишньої ОПЗЖ та забудовнику Вадиму Столару — компанія управляла холдингом Live Networks. Також ІКМ співпрацював із партією «Голос», Кабінетом міністрів, Мінцифри, МОЗ та іншими урядовими структурами.

Одними із засновників Інституту когнітивного моделювання є Спартак Суббота, Дмитро Царенко та Віктор Березенко. Сім'я Царенка володіє рядом компаній у сфері будівництва, а його брат Михайло є депутатом Київради від колишньої ОПЗЖ.

Організації, засновниками яких були Царенко та Березенко, з 2014 року працювали з «Опозиційним блоком», Юрієм Бойком, Сергієм Льовочкіним та Олександром Ткаченком.

Схожі новини