Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У центрі Львова висадили нові дерева (ФОТО)

  • 19.06.2023, 15:15
  • 951

На площі Галицькій у Львові висадили клени-рубруми

Фото Львівської міськради
Фото Львівської міськради

Ці дерева — середньої величини, які виростають заввишки 15−18 метрів і зможуть достатньо затінити площу під час спеки.

Улітку листя клена зелене, а восени стає яскраво-червоним. Загалом висадили 6 дерев. Саджанці надали три групи спонсорів.

Клен-рубрум, тобто клен червоний, дуже витривалий для міських умов.

«Одне дерево висадили працівники управління архітектури Львівської міської ради, друге — представник компанії Casablanсa, і ще 4 дерева проспонсорувало Львівське об'єднання ріелторів. Вони садять дерева спільно з колегами з інших міст, які вимушено переїхали до Львова через військові дії», — розповіла Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

«Тут довкола є чимало висаджених дерев, але ось це місце було завжди на сонці. Коли почались роботи, прийшла ідея висадити тут дерева, сформувати озеленення, зробити площу більш людиноорієнтованою.

Головно, ми прагнули зробити цю площу більш доступною та інклюзивною. Тут до цього була плитка така дуже груба, колота. Частину її замінили десь рік тому, але залишався простір, який був не доступний ані для самокатів, ані для візків, ані навіть для людей, які хочуть йти пішки на високих підборах. Ми запропонували замінити цю плитку, щоби покращити доступність цієї площі, ну, і звичайно, хотіли більше затінити, бо розуміли, що тут влітку спекотно і бракує тіні", — пояснили в управлінні архітектури та урбаністики.

До висадки дерев приєдналися представники Львівського об'єднання ріелторів, зокрема ті, хто переїхав до Львова з інших міст через повномасштабне вторгнення російських окупантів.

«Ми приїхали до Львова на початку війни, дуже багато волонтерили. І згодом ми настільки прижились у Львові, що, як бачите, пускаємо коріння, вирішили подарувати цьому місту і посадити дерево. Раніше ми сюди приїжджали лише на відпочинок, а тепер розуміємо, що ми тут назавжди і хочемо якось віддячити цьому місту за те, що воно так гостинно нас прийняло», — розповіла Анна Савіна, керівниця агентства нерухомості з Ірпеня.

На площі також планують посадити ще інші кущі та трави.

Схожі новини