Передплата 2024 «Добрий господар»

Діаспору закликають лобіювати постачання для ЗСУ якомога більшої кількості сучасної зброї

  • 05.03.2023, 12:40
  • 535

Петро Порошенко в ефірі Незалежного Українського радіо з Чикаго поділився своїми враженнями від численних поїздок на фронт

Петро Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності
Петро Порошенко. Фото із сайту Євросолідарності

«Ви часто буваєте на сході. Врешті-решт ви заклали фундамент української армії, її розбудови. І, буваючи на сході, часто спілкуєтеся з нашими військовими. У вас дуже дружні стосунки, як я бачу з ваших інтерв'ю. Я знаю, як багато ви і ваша команда робить для перемоги армії, зокрема, це унікальні броньовані автомобілі, які зберігають життя нашим військовим. Під час спілкування з військовими, що ви відчуваєте, які настрої у них панують і чи впевнені вони у завтрашньому дні? Яка у них мотивація? Які вони мають побажання, а можливо, і прохання?», — запитала ведуча Оксана Чуйко.

«Я повернувся з фронту 25 лютого, саме у роковини широкомасштабного вторгнення. Я вважаю, що найбільш правильно було бути у цей день разом з нашими військовими. І по всій лінії Донбасу ми мали можливість зустрічатися з командуванням і представниками семи бригад наших військових, які в цей час дають відсіч російському агресору», — розповів Петро Порошенко.

«Що ми побачили? Цим кардинально відрізняються, незважаючи на дуже отруйну російську пропаганду, наші воїни від російських „орків“. Вони мають мотивацію, вони знають, що вони там роблять, вони знають, за що вони воюють, вони знають і дуже люблять — це ключовий меседж — дуже люблять Україну. Вони воюють за власну землю, за власну країну, за власні родини, за власних дітей, дружин. Ніхто з росіян не може пояснити, що вони там роблять? Це перша і головна відмінність», — констатував Порошенко.

«А от тепер месежді, що просили передати військові. Вони дуже вдячні нашим партнерам за величезну допомогу, яку отримує Україна і українська армія, разом із США, разом із українцями Чикаго. І я просто використовую цю можливість для того, щоб передати слова вдячності», — сказав Порошенко.

«Чи достатньо зброї? Ні. Я, як п’ятий Президент і як Верховний Головнокомандувач ЗСУ у 2014 -2019 роках, можу вам наголосити — зброї ніколи не буває достатньо. Українські Збройні Сили достатньо озброєні для того, щоб зупинити російську навалу. І потребують чіткого переліку озброєнь — вночі розбуди, я скажу, чого ми сьогодні потребуємо для того, щоб забезпечити ефективний наступ і викинути росіян з української землі. Це амуніція, боєприпаси, зокрема — крупнокаліберні артилерійські. Це артилерія, протиповітряна оборона, фронтова», — зауважив Порошенко.

«Нам конче потрібна фронтова ППО для того, щоб закрити небо над позиціями українських військ. Нам потрібні дрони, оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати, включно з ударними. Це абсолютно інша війна, ще не було аналогів в світі. Не просто найбільша з часів Другої Світової війни — а це війна нової якості, війна дронів, засобів радіоелектронної боротьби, війна високоточної артилерії, далекого радіусу дії ракет, винищувачів для захисту неба. Це війна сучасних бойових танків. І українські військовослужбовці демонструють, просто дивують світ швидкістю, з якою вони освоюють західне озброєння, та ефективністю, з якою вони це озброєння використовують. І тому прохання — крім подяки — більше озброєння», — резюмував Петро Порошенко.

Схожі новини