Передплата 2024 ВЗ

Учені навчилися передбачати ймовірність зараження коронавірусом: дослідження

  • 18.06.2020, 08:55
  • 1 349

Дослідники із Клівлендської клініки (США) навчилися передбачати вірогідність зараження коронавірусом і навіть виявляти його без проведення тестування

Про свої методики вони розповіли в попередній публікації дослідження, яку оприлюднив журнал Chest.

Займаючись вивченням пандемії коронавірусу, вчені проаналізували історії хвороби близько 12 тис. осіб із COVID-19. Унаслідок цього їм вдалося вивести закономірності ефективного захисту від небезпечної недуги.

Так, лікарі дійшли висновку, що існує 16 ліків і три комбінації медикаментів, які можуть демонструвати позитивний результат при лікуванні та профілактиці коронавірусу.

«Наприклад, наші дослідження показали, що мелатонін знижує ризик отримання позитивного результату тестування на COVID-19», — поділився керівник дослідження доктор Майкл Каттан.

Крім того, з'ясувалося, що пацієнти, які отримували пневмококову вакцину і вакцину проти грипу, мають менші шанси заразитися коронавірусом, ніж ті, хто не був вакцинований. Однак ця закономірність ще вимагає детальної перевірки.

«Наші висновки підтвердили кілька факторів ризику, наприклад, що немолоді чоловіки більше за інші соціальні групи схильні до захворювання коронавірусу», — додав доктор Каттан, розповідаючи про підсумки дослідження.

Читайте також: Вакцина проти поліомієліту може захистити від COVID-19: дослідження

Ще один успіх проведеної роботи — це створення онлайн-калькулятора, на якому можна прорахувати ймовірність зараження людини COVID-19.

Принцип його дії полягає в аналізі даних про пацієнта. Йдеться про параметри віку, статі, етнічної приналежності, наявності або відсутність хронічних хвороб і регіон проживання.

Нагадаємо, у Британії знайшли препарат, який знижує смертність від COVID-19. Йдеться про дексаметазон.

Схожі новини