Передплата 2024 «Добра кухня»

Часте вживання свинини та яловичини збільшує ризик діабету

  • 23.05.2013, 02:40
  • 585

Японське дослідження показало, що чоловіки, які часто їдять свиняче або яловиче м’ясо, в 1,4 рази більше схильні до діабету, ніж ті, хто вживає це м’ясо лише час від часу.

Результати дослідження японських учених опубліковані на офіційному сайті Національного центру вивчення раку.

Спостерігаючи протягом п’яти років за 64 тисячами осіб віком 45 років і старше, дослідники зробили висновок, що у чоловіків, які кожен день споживають близько 108 грамів м’ясних продуктів, ймовірність розвитку діабету в 1,36 разів більша, у порівнянні з тими, хто з’їдає щодня не більше 23 грам м’яса. Фахівцями також було встановлено, що серед любителів свинини і яловичини, ризик розвитку діабету збільшений у 1,42 рази.

"Цілком ймовірно, це можна пояснити тим, що споживання м’яса, зокрема червоного, викликає різке збільшення рівня заліза у крові, що гальмує вироблення інсуліну, що знижує вміст цукру. Тим часом, у цьому дослідженні зростання ризику діабету у жінок залежно від споживання кількості м’яса, не спостерігалося", — пояснили у своїй доповіді вчені.

Джерело: GlobalScience.ru

Схожі новини