Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Про які хвороби свідчать вранішні болі в ногах

Сильний біль у ногах, коли ви прокидаєтеся, може зіпсувати вам настрій на цілий день. Причини ранкового болю в ногах можуть змінюватись — від носіння незручного взуття до отримання травми, а ще це може бути ознакою складнішої основної проблеми. Якщо гострий біль зберігається, бажано звернутися по медичну консультацію

Багато хто вважає, що підошовний фасциїт — основна причина ранкового болю в ногах. Однак й інші фактори можуть викликати дискомфорт, зокрема переддіабет або діабет, остеопороз та артрит. Health Shots проконсультувалися з док­тором Вахідом Акбаром з лікарні Ujala Cygnus BrightStar, і він пояснив, що жінки більш чутливі до ранкових болів у ногах, особливо ті, хто до­сяг менопаузи, оскільки вони можуть відчувати дефіцит кальцію та вітаміну D, який послаблює кістки.

Крім того, пацієнти з діабетом різного віку також можуть страждати від болю в ногах або п’ятах. Якщо ранковий біль у ногах зберігається тривалий час, слід звернутися по медичну допо­могу для правильної діагностики та лікування.

Схожі новини