Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В США вимагають відставки Трампа через сексуальні домагання

  • 12.12.2017, 18:19
  • 1 519

У США п'ятеро сенаторів закликають президента Дональда Трампа піти у відставку через повідомлення про його домагання до жінок у минулому.

Про це повідомляє Politico.

"Президент Трамп повинен піти у відставку. Ці твердження є достовірними, вони численні. Я чула ці свідчення жінок, багато з них були в розпачі", - заявила сенатор Кірстен Джілібрінд в інтерв'ю CNN.

З такими самими закликами виступили сенатори Берні Сандерс, Джефф Мерклі, Рон Вайден і Корі Букер. Усі вони закликали Трампа звільнитися після відставки сенатора Ела Франкена, якому також закидали сексуальні домагання.

"Ел Франкен зробив правильну річ і пішов у відставку, прийшов час подати у відставку і Дональду Трампу", - скзав Букер.

Ідучі з посади, Франкен, якого звинуватили в кількох епізодах домагань, назвав іронією те, що "людина, яка на плівку хизувалася своєю історією сексуальних домагань, сидить у Овальному кабінеті".

Після того, як у 2016 році Дональд Трамп хизувався жінками на ввімкнений мікрофон під час інтерв'ю для "Access Hollywood", понад 10 жінок висунули звинувачення у вчиненні ним сексуального переслідування.

У понеділок, 11 грудня, під час прес-конференції в Нью-Йорку четверо жінок, які звинувачували Трампа в сексуальних домаганнях - Джессіка Лідс, Саманта Холві, Рашель Крукс та Ліза Бойн - закликали Конгрес розслідувати звинувачення проти президента.

Схожі новини