Передплата 2024 «Добрий господар»

Лагард закликала Раду розглянути законопроект про антикорупційний суд

  • 08.12.2017, 10:34
  • 693

У МВФ також повідомили про підтримку зусиль української влади в питанні боротьби з корупцією.

Президент України Петро Порошенко та директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард обговорили підходи до створення Антикорупційного суду в Україні. Про це повідомили в прес-службі глави держави за підсумками телефонної розмови президента з Лагард 7 грудня.

"Президент України та Директор-розпорядник МВФ закликали політичні сили у Верховній Раді України продемонструвати виключну відповідальність та об'єднатися у підтримці законопроекту щодо Антикорупційного суду для його якомога швидшого розгляду ще у цьому році", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Лагард запевнила, що МВФ підтримує зусилля української влади в питанні боротьби з корупцією з урахуванням досягнень щодо започаткування відповідних антикорупційних інституцій.

Нагадаємо, 7 грудня президент України Петро Порошенко закликав народних депутатів зняти з порядку денного старий проект закону "Про антикорупційний суд", як це рекомендувала Венеціанська комісія. За словами Порошенко, якщо нардепи нічого не зроблять до наступного тижня, то він протягом десяти днів самостійно внесе відповідний законопроект до Верховної Ради.

Крім того, члени групи «Друзі європейської України» в парламенті ЄС також наголосили на необхідності прискорення створення антикорупційного суду, але з переглядом поточного законопроекту.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини