Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські військовослужбовці привітали волонтерів зі святом

  • 05.12.2017, 16:17
  • 731

Військові Збройних Сил України привітали волонтерів із професійним святом. Адже сьогодні, 5 грудня, увесь світ відзначає Міжнародний день волонтера.

День волонтера у світі відзначається щорічно з 1985 року. Саме в цьому році Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам країн відзначати цей день, як день волонтера. А от зародився цей рух ще в 1859 році. В Україні волонтерством почали займатися в 90 роках минулого століття. Проте, Постановою Кабінету Міністрів його офіційно визнали лише 10 грудня 2003 року. Цією ж постановою в нашій державі затвердили "Положення про волонтерську діяльність в сфері надання соціальних послуг".

Згідно з статистичними даними, які опублікувала Організація Об'єднаних Націй, у світі нараховується близько 140 мільйонів волонтерів, в нашій країні їх близько 200 тисяч. Волонтерський рух набрав обертів із початком війни на Сході. Саме завдяки небайдужим в Україні розпочалося будівництво нової армії.

Українські військовослужбовці подякували усім небайдужим, кому важливе майбутнє нашої армії і які в цей нелегкий період готові витрачати свої фінанси та час.

"Події на Сході України показали, що є такі люди, яким не байдуже, і це не тільки військові. Побажаю їм здоров'я і мирного неба над головою, яке ми намагаємось всім створити", — побажав військовослужбовець Володимир.

Джерело: 24 канал

Схожі новини