Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дослідники встановили точний вік гробниці Христа

  • 29.11.2017, 18:58
  • 1 837

Вчені заявили, що вік гробниці, де нібито перебувало тіло Ісуса Христа, становить близько 1700 років.

Про це йдеться на сайті Національного географічного товариства.

Відзначається, що подробиці дослідження будуть опубліковані в журналі "Journal of Archaeological Science: Reports".

Так, вчені прийшли до висновку, що гробниця була побудована через 300 років після смерті Ісуса Христа. У зв'язку з цим невідомо, чи були в гробниці коли-небудь його останки.

Крім того, існують і інші версії про місце поховання Ісуса Христа.

Варто уточнити, що вік гробниці був встановлений за допомогою оптичного датування - методу, який дозволяє дізнатися, коли мінерал (у даному випадку - кварц, що міститься у вапняку, з якого виготовлено ложе Христа) останній раз перебував на світлі.

Датування показало, що плита була виготовлена близько 345 року н. е., незабаром після закінчення правління римського імператора Костянтина Великого, який в зрілому віці звернувся до християнства.

Згідно з легендою, гробницю в 327 році виявила мати Костянтина Олена і заснувала на цьому місці храм Гробу Господнього. У жовтні 2016 року гробниця була відкрита вперше за 500 років для реставрації та наукових досліджень.

Громади храму Гробу Господнього дали згоду на реставрацію в березні 2016 року за умови, що роботи закінчать до Великодня 2017 року. Вартість проекту становила понад $4 млн.

Схожі новини