Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Діти, які навчаються у «польських» школах, прекрасно володіють українською»

  • 26.10.2017, 19:17
  • 1 617

Міністр освіти Лілія Гриневич зустрілась у Львові з вчителями польської мови.

В університеті ім. І. Франка відбулась зустріч міністра освіти і науки Лілії Гриневич з вчителями шкіл з польською мовою навчання та представниками польської меншини. Голова асоціації вчителів-полоністів Адам Хлопик розповів журналісту “ВЗ”: “Новий закон про освіту не створює жодних перешкод у вивченні польської мови”.

«Діти, які навчаються у школах з польською мовою викладання, прекрасно володіють українською мовою. Вона є для них рідною, як і польська мова. На зустрічі йшлося також про кількість годин, які відводяться на вивчення української та польської мов. Згідно із новим законом про освіту, школа отримує більшу самостійність. А тому можемо кількість годин збільшити», - зазначив голова асоціа­ції вчителів-полоністів.

Під час зустрічі пролунало зауваження від представника польської меншини, мовляв, «не чіпайте польських шкіл», а краще «розберіться з російською мовою в Києві і парламенті». На це пані Гриневич відповіла, що у польських школах якраз нічого не зміниться. Загалом, випускники цих шкіл не мають проблем зі знанням української мови — на відміну від “угорських” і “румунських”, де на українську відводиться лише кілька годин на тиждень. Пані Гриневич нагадала, що понад 60% випускників цих шкіл не можуть скласти ЗНО з української мови.

м

Схожі новини