Передплата 2024 «Добрий господар»

ГПУ подала до суду клопотання щодо запобіжного заходу Лавриновичу

  • 14.09.2017, 18:18
  • 830

Розгляд клопотання призначили на 14 вересня о 17:00 у приміщенні Печерського районного суду.

Генеральна прокуратура України звернулася до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу. Про це повідомила 14 вересня прес-служба ГПУ.

Зазначається, що розгляд клопотання призначили на 14 вересня о 17:00 у приміщенні Печерського районного суду.

"Управлінням спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою О. Лавриновича у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) КК України", - йдеться у повідомленні.

Так, у вказаному кримінальному провадженні 01.09.2017 екс-міністру юстиції України Лавриновичу повідомлено про підозру за фактом виконання дій, направлених на захоплення державної влади, вчиненого за змовою про вчинення таких дій.

У ГПУ додали, що "підозрюваному вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке 14 вересня направлено для розгляду по суті до Печерського районного суду міста Києва".

Раніше, 7 вересня стало відомо, що ГПУ вручила підозру екс-міністру юстиції Олександру Лавриновичу.

Нагадаємо, 6 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що Департаментом спеціальних розслідувань ГПУ розслідується справа Конституційного перевороту 2010 року, який привів до захоплення державної влади шляхом розширення у неконституційний спосіб повноважень президента України за рахунок звуження ролі та повноважень парламенту і уряду.

Крім того, раніше Генпрокуратура запідозрила колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича у розтраті бюджетних коштів на загальну суму 8,5 млн грн.

Тиждень.ua

Схожі новини