Передплата 2024 «Добрий господар»

Меркель заявила про готовність Німечичини бути посередником у переговорах із КНДР

  • 11.09.2017, 14:39
  • 1 035

Канцлерка ФРН сказала, що Брюсселю та Берліну варто бути готовими приєднатися до дипломатичної ініціативи, аби врегулювати конфлікт щодо Північної Кореї.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що ФРН готова до участі в переговорах з Північною Кореєю щодо ракетної та ядерної програми останньої. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, опублікованому 10 вересня.

"Якщо наша участь у перемовинах буде бажаною, я негайно дам згоду", - наголосила вона.

Також Меркель вказала на успішний досвід участі Німеччини в переговорах з Іраном щодо ядерної програми. Тоді ФРН виступала в переговорному процесі спільно з п'ятьма постійними країнами-членами Ради Безпеки ООН, що мають у ній право вето.

"Схожий формат, на мою думку, був би можливий і для залагодження конфлікту навколо Північної Кореї. Європі і особливо Німеччині слід бути готовими до того, щоб зробити в це дуже активний внесок", - додала Меркель.

Як повідомлялось, що у США запропонували законопроект пом'якшених санкцій щодо КНДР, згідно з якими, після чотириденних переговорів з Пекіном та Москвою було скасовано заморожування активів лідера КНДР Кім Чен Ина, що планувалося спочатку.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз готовий ввести власні "автономні" санкції проти КНДР, щоб змусити країну вступити в діалог з міжнародною спільнотою про денуклеаризацію Корейського півострова.

Джерело: Deutsche Welle

Схожі новини