Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фігурант "справи 2 травня", який перебував під домашнім арештом, втік з України

  • 14.08.2017, 14:57
  • 856

Фігурант справи про масові заворушення в Одесі 2 травня 2014 року антимайданівець Владислав Ільницький втік з України і був затриманий в російському аеропорту "Домодєдово".

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив ініціатор створення так званої "Бессарабської народної ради" Артем Бузила, який також ховається від українських правоохоронців.

"Фігурант справи 2 травня, Владислав Ільницький, більше року перебував під вартою в одеському СІЗО (був знайомий з ним у в'язниці), в серпні 2015-ого відпущений під домашній арешт, днями втік з України. Учора при спробі потрапити на територію РФ був затриманий російськими прикордонниками в аеропорту "Домодєдово". Зараз, мабуть, в ізоляторі, де йому загрожує депортація", - заявив Бузило.

Відомо, що Ільницький був одним із так званих "куліковців" і був затриманий відразу після інциденту 2 травня. В серпні 2015 року рішенням Малинівського районного суду був відпущений з СІЗО під домашній арешт. На даний момент у Ільницького немає запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", по справі 2 травня в Одесі затримали колишнього першого заступника начальника Головного управління ДСНС в Одеській області Руслана Великого.

Схожі новини