Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Всесвітньо відомий американський телеканал вирішив зняти серіал про Чорнобиль

  • 07.08.2017, 13:38
  • 1 000

За словами авторів, міні-серіал буде присвячений "вченим і всім, хто пожертвував собою, аби врятувати світ від ще більшої катастрофи".

Один із найрейтинговіших американських телеканалів HBO спільно зі Sky Television анонсував зйомки 5-серійного документального міні-серіалу, присвячений катастрофі на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Зазначається. що поки проект фігурує під простою назвою «Чорнобиль».

Згідно із повідомленням, фільм буде присвячений «вченим і всім, хто пожертвував собою, аби врятувати світ від ще більшої катастрофи».

Зйомки розпочнуться навесні 2018 року.

Британський актор Джаред Харріс, відомий із серіалів «Божевільні» і «Грань», виконає роль московського вченого Валерія Легасова, який досліджував наслідки аварії, пропонував шляхи її ліквідації і наполіг на евакуації містечка Прип'ять, а через два роки після аварії і за день до оголошення результатів розслідування про причини аварії був знайдений повішеним.

Сценарій пише Крейг Мейзин, остання значна робота якого - «Білосніжка і мисливець - 2» (The Huntsman: Winter's War). Режисер фільму швед Йоганн Ренк, відомий з епізодів серіалів «Розійтися на всю» і «Ходячі мерці» , але більше - з музичних кліпів, в тому числі з 10-хвилинного «Blackstar» Девіда Боуї.

«З того моменту, як Крейг Мейзин надав нам історію, ми були переконані, що цю аж надто реальну історію жаху і спокутування необхідно розповісти, - заявив Керрі Антоліс, президент відділу міні-серіалів HBO. - Вона буде затягувати - і обурювати - наших глядачів і аудиторію по всьому світу".

HBO відомий серією документальних фільмів «Таємнича Америка» (America Undercover), яка знімається від 1983 року і один з епізодів якої номінувався на «Оскара», і документальними стрічками про найрізноманітніші події - від жорстокого поводження зі слонами у цирках до порятунку єврейських дітей від смерті в нацистській Німеччині. Ще більш відомі художні серіали каналу «Гра престолів» (Game of Thrones), «Світ Дикого Заходу» (Westworld) або «Клан Сопрано» (The Sopranos).

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини