Передплата 2024 «Добрий господар»

Речник МВС застеріг від міжнаціональних провокацій через стрілянину в Дніпрі

  • 26.07.2017, 13:45
  • 776

В МВС обіцяють не допустити міжнаціональну і міжрелігійну ворожнечу у Дніпрі через перестрілку, під час якої загинули бійці АТО. Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник МВС Артем Шевченко.

Як зазначається, він назвав перестрілку у Дніпрі «суто кримінальною» подією. «Найгірше, що може бути зараз після кривавих, суто кримінальних подій у Дніпрі, - провокувати недолугими і шкідливими інфовкидами про необхідність помсти з боку ветеранів АТО - міжнаціональну і міжрелігійну ворожнечу через наявність на другій стороні конфлікту відомого у місті та в окремій релігійній громаді Дніпра бізнесмена, громадянина іншої країни», - написав він.

За його словами цю ситуацію може використати Росія для провокацій: планувати, організовувати і проводити напади чи навіть теракти проти представників впливової релігійної громади у Дніпрі, до якої належить згаданий громадянин, камуфлюючи їх нібито під помсту патріотів, ветеранів-атовців. «Поліція Дніпра не допустить такого сценарію. Всі винні у перестрілці і таких її кривавих наслідках будуть притягнуті до відповідальності», - запевнив Шевченко.

У такий спосіб речник МВС підтвердив версію колишнього бійця 20-го батальйону Максима Мирошниченка про те, що конфлікт відбувся між братом одного з постраждалих Едмонда Саакяна Едуардом і громадянином іншої країни.

Раніше Мирошниченко розповів, що конфлікт стався через нібито борг у $160 тис. «У даному випадку був конфлікт між братом Едмонда Саакяна Едуардом і якимось громадянином Ізраїлю. Звичайний конфлікт. Ця людина найняла звичайних биків, щоб пішли погрози та силовий варіант вирішення спірного питання», - розказав Мирошниченко версію розвитку подій після відвідин пораненого Едмонда Саакяна в лікарні.

Схожі новини