Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Без підтримки Siemens Росії буде дуже важко запустити турбіни в Криму

  • 20.07.2017, 14:05
  • 963

Ще жодній російськійї компанії не вдавалося запустити турбіну без допомоги компанії-виробника.

Росії вдалося обійти санкції Євросоюзу і доставити турбіни, вироблені німецьким концерном Siemens, до анексованого Криму, але з їх запуском буде ще більше проблем, пише Reuters.

За даними агентства, ще жодній російськійї компанії не вдавалося запустити турбіну, поставлену Siemens, без допомоги компанії-виробника. З опитаних агентством фахівців у цій галузі 10 заявили, що запуск турбін без допомоги інженерів з Siemens або компаній-партнерів буде складним іспитом на винахідливість російських працівників.

Одне з джерел в галузі сказало, що без Siemens це буде дуже важко зробити. Але більшість опитаних заявили, що це все ж можливо зробити, навіть при повній відсутності відповідного досвіду. Reuters зазначає, що запуск загрожує технічними проблемами та несподіванками в юридичному полі.

Зазначається, що модель, яка використовується в Криму - SGT5-2000E - не відноситься до новітнього покоління, але все ж дуже складна. Вона управляється за допомогою автоматичної системи управління, яка використовує програмне забезпечення Siemens.

Джерело, близьке до кримського проекту, повідомило агентству, що в Криму вже йде пошук фахівців з досвідом участі в запуску турбін Siemens. Один з фахівців у цій галузі сказав, що в Росії були запущені 18 турбін того ж самого типу, тому існує певне число людей, які хоча б спостерігали цей процес.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини