Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бойовик-кат, який втік до Криму, може вийти на свободу

  • 19.07.2017, 17:59
  • 897

Мати вбитого бойовиками 16-річного Степана Чубенка вимагає від Генеральної прокуратури добитися екстрадиції підозрюваного у вбивстві її сина.

Відкритий лист вона розмістила у Facebook.

"Я, Чубенко Сталіна В'ячеславівна, мати по-звірячому замордованого і розстріляного ополченцями бандформування "Керч" 16-річного школяра Чубенка Степана, звертаюся за допомогою до органів влади і громадськості України", — звертається вона.

Вона підкреслює, що через 10 днів спливає термін адміністративного затримання, якому підданий в Криму організатор вбивства Чубенка Вадим Погодін.

"У міській прокуратурі Краматорська готовий пакет матеріалів, на підставі яких треба запитувати екстрадицію Погодіна в Україну, але до сих пір прокуратура Краматорська не отримала офіційного доручення від Генеральної прокуратури України, як того вимагає процедура", — говорить Сталіна Чубенко.

За її словами, ГПУ досі не звернулася з питання екстрадиції Погодіна до так званої "влади" Криму.

"Я не думаю, що Ген.прокуратура свідомо розвалює роботу, проведену місцевими органами прокуратури, через що Погодін через 10 днів може опинитися на волі. Я вважаю, що проблема в тому, що в офіційному запиті ГПУ не знають, як назвати окупаційні влади Криму, до яких повинні звернутися", — зазначає мати.

"Але я впевнена, що це не може бути приводом для того, щоб робота, які виконали слідчі, виявилася марною, і правосуддя не перемогло", — додає вона.

Чубенко вимагає від Генпрокуратури негайно відправити доручення в Краматорськ і далі необхідні матеріали до Криму для екстрадиції Погодіна в Україну.

"Якщо протягом доби необхідні дії не будуть зроблені, я буду змушена звернутися до української та зарубіжної преси та почати протестну акцію біля стін Генеральної прокуратури", — зазначає Чубенко.

Джерело: Українська правда

Схожі новини