Передплата 2024 ВЗ

У Міноборони назвали кількість бойових підрозділів ЗСУ, підготовлених за стандартами НАТО

  • 14.07.2017, 08:05
  • 767

Україна до 2020 року має намір привести свої Збройні сили до повної сумісності з силами НАТО.

В Україні за стандартами НАТО у Збройних силах підготовлено 28 повноцінних бойових підрозділів. Про це йшлося під час засідання комітету реформ Міністерства оборони, інформує прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, у 2017 році за стандартами Альянсу для Збройних сил підготовлено вже 297 інструкторів, а загалом з початку оборонної реформи — близько 1,2 тис. військовослужбовців-інструкторів, з них близько 600 — за участю іноземних інструкторів.

У міністерстві наголосили, що з початку року у ЗСУ відпрацьовано 150 стандартів колективної (індивідуальної) підготовки та введено в дію “Єдину електронну базу стандартів підготовки та методичних матеріалів для військ”. У вищих навчальних закладах, які здійснюють підготовку військовослужбовців для Сухопутних військ, розгорнуто та введено в експлуатацію 22 комплексних динамічних тренажера для екіпажів танків, БМП та БТР.

Разом з тим зазначається, що принципові зміни у системі підготовки військ, заходи з посилення навчально-тренувальної бази сприяли певному зростанню якості підготовки.

У 2017 році за новими стандартами проведено 166 заходів оперативної підготовки та 184 основних заходів бойової підготовки. Окрім цього, на полігонах Збройних сил відбулося 20 спільних заходів оперативної та бойової підготовки, у яких взяли участь сили і засоби інших військових формувань та правоохоронних органів.

Джерело: Українська правда

Схожі новини